Хобитът: Битката за петте армии

November 20th, 201412:59 pm @

0


Хобитът: Битката за петте армии

Едва ли има някой, който да не е чел Толкин. Хобитът е  първоначално написан като приказка. Носи подзаглавието Билго Бегинс или Дотам и обратно. И от цялата поредица е най-кратката от книга, като брой страници не може да се сравнява с Властелинът на пръстена. А направиха цели 3 филма в него – Хобитът.

Когато през 2011 г. гледахме първата част бях написала кога ще може да гледаме следващите части. Случи се през 2013. И ето отново ще се случи през декември 2014 г. защото харесваме света на Толкин и срещите с Гандалф и другите герои.

Хобитът: Битката за петте армии

hobit

Дали ще успеем да се включим в киномаратона не знам. Това е полезната информация. Десетчасов киномаратон с трите филма “Хобит” по Дж. Р. Р. Толкин започва на 19 декември 2014 г. Заключителната глава от сагата за Средната земя идва в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX на 19 декември.  Приключението, продължило 13 години, клони към своя край в “Хобит: Битката на петте армии”. Трите части от поредицата ще  бъдат показани на десетчасовия маратон в кината на “Синема сити” в цялата страна. Началото е в 18.30 ч. с “Хобит: Неочаквано  пътешествие”, а кулминацията – със заключителната част, от 1.00  ч. на 20 декември. Най-запалените почитатели на поредицата могат да си купуват билети от днес. Първите 500 зрители, купили билети за  маратона, ще получат специален “тематичен” подарък.


Хобитът: Битката за петте армии“ излеза по кината в САЩ на 17 декември, у нас на 19. Той слага край на серия от пет предишни филма. Режисьорът Питър Джаксън разкри, че в края на продукцията ще има голяма батална сцена с времетраене 45 минути. Той все пак увери феновете, че ще се постарае те да не се почувстват уморени от гледане на битки на големия екран

„Трябваше да оформим пейзажа – поясни режисьорът, заснел трилогията „Властелинът на пръстените”. – Ако имате 10 000 орки, колко помещения ще са им нужни? Дали те ще изпълнят долината, или ще изглеждат като петънце? След това се заловихме със създаването на схематични проекти“, каза Джаксън. „Толкин прибягва до ползване на орли, защото те променят много бързо нещата – добави режисьорът. – Орли има и в плановете ни за филма, но не като спасители. Искам да кажа, че ако орли отнасяха Фродо до планината Дуум във „Властелинът на пръстените” и го оставяха да изпусне пръстена си, тези филми щяха да са много по-кратки”.