Духът на Коледа

Духът на Коледа

Духът на Коледа


Домът е там, където е сърцето,


за коледните празници е там, където са любимите хора


 

Модата в празничната украса за коледните празници се променя всяка година. Но и най-скъпата и красива украса  не могат да създадат дом и усещане за сплотено семейство. Коледната украса, която ще направите заедно с децата ще остане най-празничната.

Направените с вашите ръце подаръци са по-скъпи, защото в тях е вложено и умение, и желание и време.

Да направите заедно коледните сладки е незабравимо като спомен.

Празниците са време за забавление заедно, на цялото семейство. Дали ще е разходка в парка или планирана ски ваканция. Затова трябва да помислете, да обсъдите идеи, за да имате програма със занимание, които да са интересни за всички.

Коледни светлини. От лампички окачени на прозореца до свещи на масата. Свещи. Може да аранжирате свещи с борови клонки, да сложите шишарка, пръчка канела… а на празничната трапеза – стъклена купа с вода, на дъното на която сте сложили борова клонка, няколко чаени свещи…

Коледни аромати – освен на нещо вкусно от кухнята Коледа ухае на канела и цитруси. Може да изсушите кръгчета портокал, да сложите пръчка канела, анасон и ще ухае.

koledna house

За Коледа трябва



  1. Да купя подарък = Да бъда подарък

  2. Да изпратя картички на близките си = Да изпратя благодарност на близките си

  3. Да украся елхата с играчки = Да украся нечие лице с усмивка

  4. Да напазарувам храна = Да споделя храната си

  5. Да направя сладки = Да направя добрина


Какво не трябва да забравяме през декември? Да разговаряме с децата. Да има разказваме приказки. Като малката Кибритопродавачка на Андерсен и други истории, като, че земята е нашият дом и всички хора трябва да живеят добре. Да научим децата да бъдат добри. Да бъдат добротворци. И да бъдем благодарни. Да не забравяме да мечтаем и с всеки ден да се доближаваме до мечтите си.

И ако се усетим като малки деца в някой миг, то е защото това е част от коледната магия. И може би сме станали малко по-добри.

 

Коледната къщичка е дело на Таня Донева, http://tanya-www.blogspot.com/

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.