Facebook 2014 теми

December 10th, 20143:18 pm @

0


Facebook 2014 теми

Facebook представи класацията на темите на 2014, които са били най-дискутирани в света. Списъкът е разглеждан като отражение на интересите на цялото население на земята и на вълненията през годината на отделните континенти. Повечето от темите са свързани с големи новинарски събития. Ето как изглежда рейтингът на най-коментираните в света теми през 2014 г.

1. Световното първенство по футбол.
2. Ебола.
3. Изборите в Бразилия.
4. Робин Уилямс.
5. Предизвикателството с ледената кофа.
6. Конфликта на ивицата Газа.
7. Малайзийските авиолинии.
8. Супербоул.
9. Майкъл Браун/Фъргюсън.
10. Олимпиадата в Сочи.

Класацията е съставена от Facebook на базата на честотата на споменаванията на тези думи в статуси на потребители, които били събирани и анализирани по начин, който съхранява анонимността.
Класацията за САЩ, където 74% от възрастните използват интернет, е подобна. На първото място в нея е ебола, следвана от предизвикателството с ледената кофа, Робин Уилямс, Супербоул, Майкъл Браун, Световната купа, конфликтът в Газа, местните избори в Америка, Малайзийските авиолинии и “Ислямска държава”. Най-обсъжданият филм в страната е била анимацията “Замръзналото кралство” на “Дисни”, а най-коментираното телевизионно предаване – сериалът “Игра на тронове”.

Коя тема според вас е най-объсждана в Facebook през 2014 г. у нас? със сигурност подобна класация би включвала политика – изборите, събитията около КТБ…
Освен специален сайт с класацията, Facebook представя и видео, което обобщава коментираните теми, с които изпращаме настоящата 2014 г.