Ден на брюнетките

Ден на брюнетките

Ден на брюнетките


Ако има международен ден на блондинките, то трябва да има такъв и за брюнетките. И се оказва, че има такъв ден. 28 май е неофициален празник на всички тъмнокоси жени – Ден на брюнетките. Може би го има, като отговор на деня на блондинките, който се отбелязва от 2006 г. на 31 май.

Съгласно разпространеното мнение тъмнокосите жени притежават особен чар, елегантност, ум, обаяние и дори са способни да правят магии. Подсъзнателно тъмният цвят на косата се асоциира с практичност, сдържаност и мъдрост. Съществува статистика, поред която богатите мъже избират за съпруга тъмнокоси жени.

Брюнетките често блестят в реклами на скъпи коли, ювелирни украшения и други предмети на разкоша и изглеждат особено елегантно. Дори сред знаменитите актриси повече са тъмнокоси, отколкото светлокоси (дори Монро е кестенява, но знаменита става след като изрусява косата си).

Трябва да сме обективни и да отбележим, че повечето хора имат тъмна коса, този ген се смята за доминантен и повече е характерен отколкото свелия.

Най-знамените брюнетки са

  • Коко Шанел – жената стил

  • Одри Хелбърн – олицетворение на женското съвършенство

  • Моника Белучи – италианската актриса

  • Елизабет Тейлър – актриса пресъздала образа на Клеопатра

  • Мая Плисецкая – богинята на танца


plisecka

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.