Жените губят възможността да раждат естествено

May 25th, 20158:32 pm @

0


Жените губят възможността да раждат естествено

Жените губят възможността да раждат естествено

Това е предупреждение от учен. И си спомних, че има филм, на който фабулата е точно това – жените не могат да раждат деца. Това означава, че човечеството е обречено, ако не бъде намерено решение на този проблем.

Водещият френски гинеколог Мишел Оден излезе с шокиращото предупреждение, че жените са застрашени да загубят способността си да раждат по естествен път.

Според британския вестник “Телеграф” 84-годишният лекар подчертава, че раждането е станало толкова зависимо от лекарствата, че жените скоро няма да могат да раждат без тях.

В своята книга “Необходими ли са акушерки?” Оден посочва, че днес раждането трае два часа и половина по-дълго, отколкото преди 50 години

Освен това все повече жени раждат с помощта на лекарства и хирургия.

“За мен това е знак, че жените губят способността да раждат”, обясни той. Според него все по-малко жени раждат по естествен път, тъй като повечето избират цезарово сечение.

Оден особено категорично критикува използването на синтетичен окситоцин за предизвикване на контракции, който според него, намалява способността на жената естествено да произвежда този хормон.

 Как се заражда човешкият живот

Информацията е на БГНЕС.