Принцеса Даяна

July 23rd, 20157:20 pm @

1


Принцеса Даяна

Принцеса Даяна – да си спомним за тази жена, за какво и как живя, как съумя ада покори сърцата на милиони по света. Може да бъде наречена героиня на своето време. По силата на своето влияние можеше да съперничи на кралица Елизабет, която става инициатор за развода й с принц Чарлз през 1996 г.

Култът към Лейди Ди продължава и след смъртта й. Нейните почитатели не престават да се възхищават на нейното милосърдие, обаяние, чар, на вътрешната й сила.

Историята на принцеса Даяна прекъсва внезапно и трагично. Светът не знае истинските причини за нейната гибел и подробностите за дворцовите интриги, които разрушиха семейното щастие на „кралицата на сърцата“. “Принцесата на народа” ще бъде помнена с нейната доброта, красота, вродена изтънченост, състрадателност, синият й дух и личната й позиция.

Princess Diana in France

Родена на 1 юли 1961 г. като Даяна Франсис Спенсър в Парк Хаус, Сандрингам, графство Норфолк, Англия. Загива на 31 август 1997 г. в Париж.

(FILE) 50 Years Since Birth Of Diana, Princess Of Wales On July 1

Принцеса Даяна с Майка Тереза

Anwar Hussein Collection

Принцеса Даяна с Джон Траволта в Белия Дом

Diana and Harry

Принцеса Даяна със сина си принц Хари

“Правете добро на случаен принцип, без очаквания за награда, само със съзнанието, че един ден някой може да направи същото за вас.”

“Казват, че е по-добре да си беден и щастлив от богат и нещастен, но какво ще кажете за един компромис като умерено богат и просто в настроение?”

“Обичам да съм свободен дух. На някои не им харесва, но аз съм такава.”

“Прави само това, което ти казва сърцето”.

“Мисля, че най-голямата болест, от която страда светът днес, е болестта на хората, които не се чувстват обичани”.

“Отидох до училището и казах на Уилям, че ако намериш някой, който обичаш в живота, трябва да се хванеш за него и да се грижиш за него, и ако имаш достатъчно късмет да откриеш някой, който те обича теб, тогава трябва да го защитаваш.”

“Искам да вляза в една зала, било то болница за умиращите или болница за деца, и да почувствам че съм нужна. Не просто да бъда.”

“Не се водя от ролевата книга… Води ме сърцето, не главата.”

“ХИВ не прави хората опасни, нали знаете. Може да им стискате ръцете и да ги прегръщате. Бог знае, че те имат нужда от това.”

“Всеки един от нас трябва да показва колко много го е грижа за другите и в процеса да се грижи за себе си.”

“Семейството е най-важното нещо на света.”

“Искам да съм кралица в сърцата на хората, но не се виждам като кралица на тази страна (Великобритания – б.р.).”

“Когато си щастлив, можеш да прощаваш много.”

“Животът е пътуване.”

Diana Kissing Charles

Принцеса Даяна и принц Чарлз

Anwar Hussein Collection

снимки: GETTY IMAGES, Източник: Goodreads