Силвестър Сталоун и кучето

July 28th, 20159:36 am @

0


Силвестър Сталоун и кучето

Тази история трябва да се разказва отново и отново.

“Силвестър Сталоун и кучето”

Това е една от най-тъжните и най-вдъхновяващи истински истории, свързани с лице от Холивуд. Главен герой е Силвестър Сталоун – световноизвестната американска филмова звезда.

Преди години той бил борещ се за оцеляване млад мъж с мечта за актьорска кариера. Но животът му бил труден. В един момент останал без пари и откраднал бижутата на съпругата си. Продал ги. Нещата станали дори по-лоши. Една нощ се оказал без покрив над главата. Да, такъв бил някога Силвестър Сталоун – бездомник. Той прекарал три дни, живеейки на автобусна гара в Ню Йорк. Нямало как да си плаща наема, да си купува храна. Това обаче не бил краят на падението му, според него. Най-дълбокото дъно, до което достигнал, било когато се опитал да продаде кучето си – любимото си куче, което толкова много обичал! Нямало начин, Сталоун се опитал да го продаде на непознат мъж в магазин за алкохол. Нямал повече пари да изхранва кучето. Затова го продал – само за 25 долара. По-късно разказва, че след “сделката” си тръгнал плачейки.

sylvester-stallones-dog

Две седмици по-късно гледал боксов мач между Мохамед Али и Чък Уепнър. Този мач го вдъхновил много. След него решил да напише сценария за известния филм “Роки”. Написал сценария за 20 часа! После се опитал да го продаде на филмово студио и получил оферта – “125 000 долара”. Но компанията, която я предложила, имала едно условие. Тя искала във филма да участва звезда. А Силвестър Сталоун искал да бъде в главната роля. Да изиграе самия Роки. Но студиото казало “Не”. Неговите представители настоявали за “истинска звезда”. Казали, че Сталоун изглежда странно и говори по нелеп начин. И той си тръгнал със сценария си. Няколко седмици по-късно, студиото му предложило нова оферта – “250 000 долара”. Той отказал. То дори му предложило 350 000. Той пак отказал. Студиото искало филма, виждало в сценария потенциал. Но не искало Силвстър Сталоун. Той казвал и казвал “Не”. Искал да участва в този филм и да бъде водещият актьор.

След известно време студиото се съгласило на това, обаче като купило сценария за 35 000 долара. Тогава му позволило да участва. Останалото е история. Лентата печели награди “Оскар” за най-добър филм, за най-добра режисура, за монтаж. Освен това Сталоун бил номиниран за най-добър актьор на годината. В американската национална филмотека “Роки” е записан като един от най-великите филми на всички времена.

А знаете ли какво било първото нещо, което Сталоун си купил с 35-те хиляди долара, които получил за сценария? Кучето, което продал. Той обичал кучето си толкова много, че отишъл пред магазина за алкохол, където го продал, и стоял там три дни, чакайки мъжа, който го купил. На третия ден мъжът се появил – с кучето. Сталоун обяснил защо е продал кучето си и помолил да го откупи. Мъжът отказал. Сталоун му предложил 100 долара. Мъжът отказал. Предложил му 500 долара. Мъжът отново отказал. Той отказал и 1000 долара. Дори да не ви се вярва, Силвестър Сталоун откупил кучето си за 15 000 долара. Дал ги за същото куче, което продал само за 25 долара. И си го взел.

Днес същият Сталоун, който спял по улиците, е една от най-известните кинозвезди в света.

Имате ли мечта? Някога имали ли сте мечта? Чудесна мечта? Твърде сте бедни да я осъществите? Или твърде малки?

Животът е труден. Възможностите ще преминават покрай вас, защото се чувствате като никой. Хората ще искат продуктите ви, не вас. Светът е несправедлив, ако не си вече известен, богат или с връзки. Ще ви бъде трудно – врати ще бъдат затръшвани срещу лицето ви. Хора ще се опитват да крадат заслугите ви и да пречупват надеждите ви. Вие ще продължавате да опитвате отново и отново. И нищо няма да се променя. Може да изгубите надежда. Да се разорите. Да изпаднете в ужасна бедност. Да се наложи да оцелявате. Да не можете да се изхранвате. Да останете без подслон. Да, може това да се случи.

Но никога не позволявайте на другите да унищожат вашата мечта! Продължавайте да мечтаете. Борете се за своето място в историята. Никой не знае на какво наистина сте способни, освен вие самите.

По материали от чуждия печат, на бг – manager.bg