Мисли за брака

Мисли за брака

Вдъхновяващи мисли за брака


Получили сте предложение за брак от любовта на живота си? Или може би наскоро сте казали заветното „Да”? Женени сте от няколко години? Заради големите и стабилни нива на разводите, повечето двойки искат да знаят как да изградят траен брак и да останат щастливи „докато смъртта ги раздели”.

Попитайте щастливо женените какви са техните тайни и ще откриете, че отговорите им се свеждат до: общуване, уважение, благодарност, благосклонност, доверие и приятелство.

Прочетете следните 10 вдъхновяващи цитата и вижте дали вашият брак е описан от тях:

„Успехът в брака не идва, когато намерите правилния партньор, а като бъдете правилният партньор.” - Барнет Брукнър

Тайната на истинската любов е да се превърнем в любовта, която търсим. Ако искате някой да ви обича, почита и да ви оцени, значи трябва да се научите да обичате, почитате и цените първо себе си. Защо ли? Защото учим другите как да се отнасят с нас по начина, по който ние се отнасяме към себе си. Превърнете се сами в любовта на живота си и любовта на живота ви ще ви намери.

„Ако повечето ви спорове започват леко, бракът вероятно ще бъде стабилен и щастлив.” – Джон Готман

Вместо да се развикате или да нападате любимия, когато има някакво неразбирателство, започнете като му кажете какво цените в него. В разговора обсъдете само един проблем, а накрая завършете с нещо мило. Много по-вероятно е успешно да избегнете разминаванията помежду си, ако просто се съгласите да имате различни мнения, отколкото, ако се нападате с грозни думи.

„Всяка любовна история е красива, но нашата ми е любима.” – неизвестен автор

Сравняването наистина отнема радостта. Когато двойките почнат да сравняват брака или своята любовна история с тази на другите, или с холивудските сюжети, може да си помислят, че изостават. Обгрижвайте, развивайте и празнувайте своята любовна история!

„Не липсата на любов, а липсата на приятелство, създава нещастни бракове.” – Фридрих Ницше

Дръжте се за ръце. Шепнете си. Играйте. Отделяйте време един за друг. Бъдете интересни и заинтересовани. Ухажването и приятелството, които първоначално са ви събрали, не трябва да спират, след като вече сте си казали „да”. Добрите и лошите моменти в живота се преживяват по-лесно когато знаете, че ще ги посрещнете с най-добрия си приятел.

„Много бракове щяха да са по-добри, ако съпругът и съпругата осъзнаваха, че са на една и съща страна.” – Зиг Зиглър

Когато сте казали „да”, сте обединили сили, хванали сте се за ръце и сте вървели към олтара заедно като задружна двойка. Когато децата, парите, родителите, работата и домът опитат да развалят щастието ви или да ви разделят, помнете – в един отбор сте!

„Прасчо забеляза, че дори и да имаше много малко сърце, то можеше да побере голямо количество благодарност.” – Мечо Пух

По какъв начин те обичам? Нека преброя. Бъдете благодарни. Започнете всеки нов ден с благодарност. Колкото повече благодарност трупате в сърцето си, толкова по-малко негативизъм и критика ще има в него. Така ще сте по-малко заядливи и раздразнителни, когато се приберете от работа или любимият ви човек несъзнателно ви нарани чувствата.

„Щастието не е нещо, което идва наготово. То произлиза от собствените ни действия.” – Далай Лама

Щастието ви е ваша отговорност. А щастието на партньора ви си е негова отговорност. Не бъркайте – любовта на живота ви не е длъжна да ви осигурява щастие.

„Ти не прошепна в ухото, а в сърцето ми. Не целуна устните, а душата ми.” – Джуди Гарланд

Всеки ден в следващите 30 дни пробвайте 30-секундната целувка. Точно така, целунете любимия си. Целуването намалява безпокойството и спира ненужните мисли в главата. Увеличава нивата на хормона окситоцин, който успокоява много и дава усещане за мир. А и не забравяйте да се прегръщате. Прегръдките намаляват стреса и напрежението и също успокояват.

„Със съпруга си сте едно цяло, докато не повярвате на мисълта, че той трябва да изглежда по определен начин, да ви дава нещо и да бъде нещо друго от това, което е.” – Байрон Кейти

Позволете на партньора си да бъде себе си. Не си въобразявайте, че той трябва да се промени, за да отговори на очакванията ви.

„Оставете пространство във вашата обвързаност и оставете ветровете на небесата да танцуват помежду ви. Обичайте се, но не правете връзка от любовта: по-скоро я оставете да бъде плаващо море между бреговете на душите ви.” – Халил Джубран

Разграничете се от партньора. Вие сте отделен човек, а не нечия половина. Не сте липсващото парче в пъзела на нечий друг живот. Следвайте мечтите си и позволете на любимия си да направи същото. Бракът ще процъфти, щом две цялостни личности се съберат, за да се превърнат в една сила, която няма равна на себе си.

Източник: Lifehack.org

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.