Житейски съвети от любимите анимационни герои

September 27th, 20159:45 am @

0


Житейски съвети от любимите анимационни герои

Житейски съвети от любимите анимационни герои

Когато сме в 20-те си години, животът е влакче на ужасите, което ни превежда през множество емоции, важни събития и несигурност – първото истинско работно място; първият път, в който живеем съвсем сами; първият път, когато се налага да намерим своето място в света на възрастните. Понякога това е много трудно. За щастие, героите на Disney са винаги до нас и разполагат с полезни съвети. Например:

1. Когато говорим за приятелства, важно е качеството, а не количеството. Някога успехът на приятелствата се измерваше в техния брой – на колко души можем да се обадим, за да поканим на разходка или рожден ден. Но критериите вече са различни. Търсим малък брой хора, които да са ни най-скъпи, затова трябва да се уверим, че подбираме личности, които обогатяват живота ни.

2. Не може винаги да знаем накъде сме се запътили, но в това няма нищо лошо. Несигурността е единственото сигурно нещо в живота, а промените – единствената константа. Така е през целия ни житейски път, но особено когато сме на 20. Приятелствата се променят, вземаме решения за по-нататъшното си развитие и се носим във вселена от безброй възможности. Нормално е да се чувстваме леко изгубени.

3. Сега е времето да се трудим усърдно. Може да сме на дъното на йерархията, но сега е моментът да инвестираме в кариерата си. Може да се налага да носим кафе на шефа, да сме стажантът, на когото възлагат странните задачи, или сервитьорът, който изучава ресторантьорството. 20-те години са времето да изплатим дълговете си и да инвестираме в бъдещето.

4. Бъдете милосърдни.  По време на пътуването ще срещнете всякакви хора. Някои ще са добри, а други – не. Но си спомнете какво е казала майката на Пепеляшка на своята дъщеря: „Имай куража да си милосърдна.”

5. Създайте си здравословни хранителни навици. Помнете – важно е да хапвате плодове и зеленчуци и да се уверите, че диетата ви е балансирана и питателна. Все пак не сте зайче в гората, така че имате достъп до зеле, рукола, авокадо, целина… списъкът е дълъг. Със сигурност ще намерите нещо, което да е както полезно, така и вкусно.

6. Управлявайте финансите си разумно. Вече сами си изкарвате прехраната. Помнете, че трябва да инвестирате не само в настоящето, а и в бъдещето си. Последното ще се отблагодари на сегашното ви „аз”.

7. Нормално е да се нуждаем от родителите си. Това, че сме възрастни, не значи, че не сме деца на родителите си. Независимо колко зрели сме, колко професионални изглеждаме и колко деца имаме самите ние, не бихме могли да заменим хората, които винаги са вярвали и вярват в нас, помагат ни да следваме мечтите си и ни казват, че всичко ще бъде наред.

8. Ако има музика, танцувайте! Този съвет е както буквален, така и преносен. Музиката и празненствата правят живота забавен и спонтанен… и създават добра репутация на талантливите танцьори. От метафорична гледна точка, трябва да живеем за мига. Бъдещето ще се разгърне пред нас утре и в деня след това… Не бързайте, за да можете да се насладите на „тук и сега”.

9. Което е писано, ще се случи. Звучи романтично, но смисълът е много по-дълбок. Когато сме на 20, често ни се струва, че животите на околните се развиват по план и че всичко си идва на мястото, докато на нас ни се налага да гледаме във Facebook известие след известие за годеж или сватба и да четем със завист съобщенията, които сме получили в сайтовете за запознанства. Имайте предвид обаче, че което е писано, рано или късно ще се случи. Нужно е само малко търпение.

10. Доверявайте се на сърцето си. Поемането на рискове може да бъде плашещо, но сърцето знае кое е правилно. Дали става въпрос за смяна на работното място или за прекратяване на неудовлетворяваща връзка, или пък за това, да се представите за баща си, за да спасите Китай („Мулан”), помнете, че вие най-добре знаете какво е добро за вас.

11. Усмихвайте се често! Този съвет е простичък, но важен. Животът е твърде кратък, за да се мръщим. Да не говорим за бръчките! Намирайте радостта във всичко, което правите, и дарявайте света около себе си с широка усмивка. Ще се изненадате колко много врати ще отвори тя пред вас.

Източник: blogs.disney.com