Най-добрият барман в света е българин

October 15th, 201510:54 am @

0


Най-добрият барман в света е българин

Българин е най-добрият барман в света.

За трети път!

България вече официално е първа сила в изкуството да се приготвят класни коктейли след като десеткратният национален шампион Васил Колев, спечели и трета световна титла в най-оспорваната категория „Изборът на бармана” срещу представителите на още 11 страни на Световното първенство на барманите, което тази година се провежда в София.

Победата на Колев е и рекорд в историята на Международната асоциация на барманите – до този момент никой освен него не е успявал да спечели три световни титли (Васил Колев бе световен шампион през 2011 г. в Полша и през 2012 в Китай).

България е и единствената страна, която от 2010 г. насам всяка година печели медали на Световното първенство на барманите в резултат от наложените високи професионални стандарти и  работата на Българската асоциация на барманите.

Коктейлът, който донесе най-престижното световно отличие за бармани на Васил Колев, се казва „Розови сълзи“. В него има домашно направена съставка, която допълва букета от вкусове и съдържа нашенска мащерка. Победителят щедро споделя рецептата на тайното си оръжие:

„Розови сълзи“:

30 мл Джим Бим Хъни

15 мл Реал джинджифил

20 мл ликьор Монин праскова

100 мл фреш портокал

12 капки Де Кайпър Класик битер

20 мл домашно направена съставка от 500 мл Монин дъвка, 600 мл вода, 8 гр. мащерка, 5 гр. джинджифил, 1 гр карамфил, 1 пръчица канела, розов грейпфрут обелен. Миксирайте с усмивка!