Хелоуин – рецепти и идеи за грим и костюми

October 30th, 201511:26 am @

0


Хелоуин – рецепти и идеи за грим и костюми

Хелоуин – рецепти и идеи за грим и костюми

Здравейте. Казвам се Люси и повечето от вас ме познават като автор на кулинарния блог „ Lussi`s World of Artcraft” Ако е така, вече сте запознати с голямата ми любов към празника Хелоуин, тъй като всяка година се впускам в едно голямо предизвикателство да се състезавам с миналогодишната Люси за още по-интересни и запомнящи се идеи за костюми, грим и страшно вкусни рецепти. Ако и вие сте от хората, за които въображението няма граници, не се плашите лесно, а артистизмът във вас напира да се прояви – то сигурно и за вас Хелоуин е онова магическо и забавно време от годината, в което имате възможност да се преобразите в любими герои от книги, филми и телевизия. Точно такива предложения имам и аз за вас, гарнирани с щедра порция рецепти за сладки и солени изкушения, които ще се харесат и на малки и големи.

Първите ми предложения са за тези от вас, които са по-сръчни и искат да изфабрикуват цели костюми или важни детайли. Така например със съвсем подръчни средства можете да се превърнете в Малефисънт, изиграна от Анджелина Джоли в приказния филм на Дисни – „Господарката на злото”.

lusi 1

В публикацията можете да видите стъпка по стъпка процеса за направата на рогата, както и още снимки от фотосесията. Ако пък сте от феновете на Толкиновия свят, ви предлагам да влезете в „кожата” на Трандуил от „Хобитът”. За целта ви показвам отново целия процес по направата на невероятната корона, с която се кичи главата му.

lusi 2

Едни от любимите герои на децата са именно индианците и пиратите. За индианския грим използвах съвсем обикновени бои за лице, но избрах пъстри цветове, които изпъкват на лицето и се съчетават идеално с перата на главата.

lusi 3

За представител на пиратската общност избрах любимия на всички капитан … капитан Джак Спароу, за чието преобразяване се нуждаете от перука, кърпа за глава и много, много странно поведение Можете да изберете да добавите и така известния грим „с очите”, който стана отличителен за поредицата.

lusi 4

Трудно се намират идеи за мъже с брада, но за наше щастие този вид е доста популярен, затова и не ми трябваше дълго да се чудя преди да пресъздам Хал Дрого от „Игра на тронове” и Рагнар Лодброк от „Викинги”. В линка можете да видите пълните фотосесии, както и подробно описание на използваните материали.

lusi 5

Ако пък искате да се вживеете в още някои колоритни женски персонажи, ви предлагам още Лейди Гага и Клеопатра, а тяхните публикации можете да намерите тук.

lusi 6

lusi 7

След като сте избрали вече някой от героите, остава да подготвите и менюто за празничната вечер. Тук можете да намерите идеи за декорация на масата, цялото помещение и разбира се най-важното – рецептите. Можете да намерите тиквени сладки, основно ястие „Гробище”, как да си направите макаронен „мозък”, „тиква от сирена”, „сладки ковчези” и още много, много други….

lusi 8

lusi 9

lusi 10lusi 11

А ако искате да шашнете гостите си, поднесете им за десерт торта „Къщата на духовете” или пък „Кървящо сърце”.

lusi 12lusi 13

Пожелавам ви СТРАШНО весел празник!!!