Кога хората са най-щастливи

October 5th, 20152:48 pm @

0


Кога хората са най-щастливи

Установиха кога хората са най-щастливи

Кога хората са най-щастливи? Отговор на този въпрос  дава ново изследване на учени от университета в Нов Южен Уелс , Австралия.

Хората са най-щастливи на 20 години, когато са най-безгрижни. След като навършат 25 задоволството им от живота намалява, докато не станат на 65 години.

И така щастието следва предвидима траектория. Най-доволни от живота са младите хора на възраст 15 до 25 години. В края на този период обикновено се ражда първото дете. След това финансовите и други проблеми, както и грижите за семейството, водят до намаляване на щастието. След спада в средна възраст започва повишение на удовлетвореността от живота с пикове около 65-та и 80-годишнината.

Спадът около 40-те обикновено се дължи на безизходица в службата и на финансовото положение. Това са годините, когато работата и парите имат най-голямо значение.

При възрастните важността на доходите намалява. Щастието при тях се засилва, защото те се интересуват повече от неща извън работата и парите, като например свободното време.

Младите не обръщат голямо внимание на жилището, макар и според резултатите да предпочитат да живеят близо до работата и приятелите си. Качеството на жилището е важно за хората на средна възраст и по-старите. Те обръщат внимание на квартала и съседите.

Безопасността също е важна за задоволството от живота при всички възрастови групи, докато на здравето обръщат голямо внимание най-възрастните и 30-годишните, при които се появяват първите по-сериозни болежки.

happy spodeleno

Данните са събрани от екип за изследване на домакинствата и динамиката на доходите и заетостта на членовете им в Австралия.

Източник: в. “Дейли мейл”