По какво си приличат нещастните хора

October 23rd, 20158:42 am @

0


По какво си приличат нещастните хора

10 общи черти между нещастните хора

Всички искаме да бъдем щастливи. Всеки ден се мъчим да намерим пътя към щастието, но много от нас не успяват. Защо е толкова трудно да видим лъча на надеждата в края на тунела? Проучване на сайта „Планет Грийн” показа, че нещастните хора споделят някои общи черти и нагласи.

woman unhappy pix

  1. Мразят работата си Често прекарвате осем или повече часа в офиса. Ако мразите работата си, автоматично съсипвате своя живот, защото поне 40 от 168-те часа в една седмица са прекарани в мъка и досада. По-лошото е, че често влачим гнева и омерзението си и вкъщи, където заразяваме с тях най-близките си същества. Тази верижна реакция се превръща в омагьосан кръг на нещастието, от който трябва да направим усилие да се измъкнем колкото се може по-скоро.
  1. Постоянно се тревожат за пари Проучвания показват, че богатството наистина не ни прави по-щастливи. Излишеството няма ефект върху емоционалното ни благополучие. Ако можете да плащате сметките си, загърбете тревогите – умствената ви нагласа ви вкарва в капана на нещастието.
  1. Нямат хоби Между щастието и нивото на активност има пряка връзка. За да се чувствате добре, трябва да се движите. Заемете се с йога, планински разходки, плуване, каквото и да е! Щастието е свързано и с нещата, които обичаме да правим, така че разберете какви са те и се залавяйте за работа!
  1. Разсеяни са Според сп. „Сайънс нюз” „Разсеяният ум често потиска емоциите. Разсеяните прекарват почти половината от будния си живот в размисли върху какво ли не, само не това, което всъщност правят. Тези въображаеми драми често ги карат да се чувстват зле”. Колкото повече се концентрирате върху реалните си действия, толкова по-щастливи ще бъдете. Много сериозни проучвания препоръчват медитацията като чудесен метод за фокусиране на ума.
  1. Пътуват дълго до работа Дългият път към офиса се отразява на качеството на живота и след известно време може сериозно да ни депресира. Колко часа от живота си губите в трамвая или метрото? Това се отразява и на връзките ни. Ново шведско проучване показа, че колкото по-дълго пътувате, толкова повече нараства шансът да се разведете.
  1. Мислят, че вещите ще ги направят щастливи Нещастните хора постоянно се мъчат да запълнят празнотата в себе си с потребление – то може да е на алкохол, храна или покупки. Проблемът е там, че щастието не може да се изконсумира – то се отглежда с вътрешните ни ресурси. Удовлетворяването на желанията и страстите носи само краткотрайно задоволство, след което следва още по-голяма дупка.
  1. Самотни са Култивирането на взаимоотношения е важно както за здравето, така и за щастието ви. И това не означава само, че трябва да сте добри комуникатори. За съжаление днес доста от нас виждат в лаптопа най-добрия си приятел. Женени или сами, вие трябва да разберете важността на истинското приятелство и опазването му, както и на близките връзки със семейството.
  1. Не харесват града, в който живеят Толкова често се усещаме като в капан. Живеем в град, който вече не обичаме и не знаем какво да направим, за да ни олекне. Приемете това като шанс да спрете и да се замислите защо се чувствате така. Проблемът в града ли е, или в самите вас? Вземете вестника и потърсете възможности на други места, преместете се или поне попътувайте. Отдавна вече не е валидна максимата „Тук съм се родила, тук ще си умра”.
  1. Нямат домашни любимци Животното не е задължително условие за щастие, но стопаните на домашни любимци се научават да обичат и да се грижат безвъзмездно за друго живо същество, освен за самите себе си. Животните ни предлагат топлота и подкрепа, обич без условия и присъствие, което не разрушава другите ни връзки. Какво по-хубаво от това да осиновите бедстващо животинче и да спасите един невинен живот?

10. Не се харесват Щастливи ни прави начинът, по който гледаме на света и се учим да се наслаждаваме на момента. Щастливи ни прави и начинът, по който гледаме сами на себе си. Ако отворим сърцата си, ще намерим покой и този покой задължително започва със самите нас. Ако не се харесвате, никога няма да намерите щастие, което да споделите и с други! Научете се да се обичате, защото го заслужавате!

happy_vs_unhappy