Необичайни рецепти за кафе

Необичайни рецепти за кафе

5 рецепти за кафе за любителите на необичайното


Кафето е най-популярната напитка в света. За много от нас денят започва с чаша кафе, има и случаи, когато не можем да се събудим без чаша силно ароматно кафе. Всеки има свой любим начин за приготвяне на кафе, но понякога дори и най-доброто кафе може да не действа. В такива случаи може да се опита нещо различно – от ден до без кафе до кафе приготвено по нов и различен начин.

Ето няколко идеи за подобна ситуация. Полина Фанаскова приготвя за сайта AdMe.ru 5 специални рецепти с екзотичен привкус.

Кафе с черен пипер


coffee r1 Ще са необходими:
смляно кафе
зрънце черен пипер
сол на върха на ножа
щипка червен пипер (по желание)
вода
Начин на приготвяне:
Изсипете в джезве 2 чаени лъжички кафе, добавете зрънцето черен пипер, малко червен пипер и малко сол, полейте със студена вода и поставете на огъня. След като се свари кафето го оставете в джезвето за 2 минути, след което го сипете в голяма чаша и сервирайте.

 

Кафе с мента


coffee r2

Ще са необходими:
смляно кафе
2 листенца прясна мента
1 пръчица ванилия
вода
захар на вкус
Начин на приготвяне:
В джезве сложете кафето, пръчицата ванилия, ако ще се пие сладко се добавя и захарта и се оставя на котлона, докато кафето започне да се надига. В продължение на 2 минути го отмествайте и връщайте на оъня, за да се получи хубав каймак.
Измийте листата от мента, накъсайте ги на малки парченца и ги поставете в чаша. Изсипете отгоре прецеденото кафе, разбъркайте добре, оставете за няколко минути, за да поеме напитката аромата на мента и вече можете да му се насладите.

Ароматно тиквено лате


coffee r3
Ще са необходими:
смляно кафе
300 грама тиква
60 мл мляко
120 мл течна сметана
канела, индийско орехче, карамфил и джинджифил - по желание
захар на вкус
вода
Начин на приготвяне: Първо, трябва да приготвите тиквата. Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете предварително почистената от кората тиква на малки парченца. Разстелете ги на един ред върху хартия за печене и печете 15 минути. След това тиквата се пюрира с миксер. В полученото пюре добавете 200 мл вода, канела, карамфил и другите подправки по вкус и поставете сместа на котлона за 15 минути, като бъркате непрекъснато.Трябва да се получи гъст сироп. Направете кафето, прецедете го и го изсипете в голяма купа. Добавете към него тиквения сироп и половината от млякото. Разбийте сметаната на гъста пяна и сложете отгоре. Насладете се на най-добрата напитка за ноември.

Кафе с мед и чесън


coffee r4
Ще са необходими:
смляно кафе
3 супени лъжици мед
голяма скилидка чесън
вода
Начин на приготвяне:
В джезве сложете меда с малко вода и оставете да заври на слаб огън. Изстискайте чесъна (може да го нарежете на ситно), добавете го към меда, разбъркайте добре и отново оставете да кипне. Добавете кафе на вкус и сложете да кипне отново. Накрая сипете студена вода, разбъркайте добре и оставете да къкри, докато кафето се свари окончателно.
Важно е всичко да се направи бързо.


Кафе с кардамон

coffee r5
Ще са необходими:
смляно кафе
щипка кардамон
щипка черен пипер
щипка канела на прах
щипка ванилова захар
вода
Начин на приготвяне:
Съвсем просто: Смесете в джезве кафето и подправките, сипете вода и оставете на огъня, докато стане готово.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.