Как да изглеждаме добре на снимки

November 27th, 20159:18 am @

0


Как да изглеждаме добре на снимки

6 тайни, с чиято помощ ще изглеждате идеално на снимка

Фотографията ни предоставя уникалната възможност да запечатим завинаги любим момент и да го споделим с всеки, пише Adme.ru.
Естествено, когато застане пред обектива, всеки човек иска да изглежда добре и да бъде уловен по възможно най-добрия начин. Понякога наричаме това “фотогеничност”, но зад идеалната поза се крият и много умения. Сега фотографката Джоди Бол ни разкрива 6 тайни, с които да усвоим основните правила за позиране и да елиминираме най-честите грешки.

photogenichnost 2
Заемете непринудена поза
S-образната поза изглежда по-отпусната и разчупена, тъй като няма пълна симетрия или “войнишка стойка”. Освен това, обърнете внимание на ръцете – снимката ще изглежда по-добре, ако само палците са в джобовете, а останалата част се вижда.

photogenichnost 3

Разделете тялото на три четвърти
За да изглеждате по-слаби на снимка, опитайте се да избегнете правата линия на раменете. Това може да се постигне като разделите тялото на три четвърти. Вижте втората снимка – и двете ръце нежно почиват на бедрото, което е по-елегантно.

photogenichnost 4

Внимавайте за дланите
Когато се налага да докоснете лицето си с ръце, избягвайте да показвате отворена длан към обектива. Вместо това, тя трябва плавно да покрива лицето, следвайки чертите му.

photogenichnost 5

Отпуснете ръцете
Отпуснатите ръце и рамене правят врата да изглежда по-дълъг, а човек – по-открит. Освен това, избягвайте да скривате ръцете си. На втората снимка ръката е отпусната върху лакътя, а не се крие зад него, и това изглежда много по-добре.

photogenichnost 6

Издайте коляното напред
Когато позирате завъртени леко на една страна, не забравяйте S-образната стойка. Ще трябва да издадете малко напред коляното и да свалите раменете, така че силуетът да изглежда по-фин, а стойката – не толкова напрегната.

photogenichnost 7

Леко наклонете глава
Снимката ще изглежда много по-непринудена, ако не гледате втренчено в камерата отблизо. Наклонете глава леко напред и това ще създаде усещане, че гледате обектива от долу нагоре, което е друг начин да направите снимката по-добра.