Франк Синатра

December 12th, 20159:07 pm @

0


Франк Синатра

Франк Синатра

На 12 декември 2015 г. светът отбелязва 100-годишнината от рождението на легендата Франк Синатра. Някои го определят като най-великия шоумен на ХХ век.

Синатра дебютира през 1937 година, а манията по него и неговия стил на пеене се развихря почти веднага, в ерата на суинга. За периода 1940-1943 година 23 негови песни влизат в класацията Топ 10.

Франк Синатра участва и във филми. Той е носител на “Оскар” за поддържаща мъжка роля във филма “От тук до вечността” през 1953 година.

Франсис Синатра (Francis Albert Sinatra) 12.12.1915  – 14.05.1998 е известен с прозвищата The Voice( Гласът) и Ol’ Blue Eyes (Старите сини очи).

Първата жена на Синатра е Нанси Барбато. От нея има три деца. През 1951 се жени за холивудската легенда Ава Гарднър. Неговото име се свързва с едни от най-красивите жени на неговото време – Марлен Дитрих, Лорен Бекол, Лана Търнър, Мерилин Монро. През 1960 среща Миа Фароу. Той е на 45, а тя на 20. Женят се през 1966, но две години по-късно се развеждат. Последната му жена е Барбара Маркс, с която остава до края на живота си.


Frank Sinatra, My Way, 1968 г.


Strangers in the night , 1966 г.

Мисли на Синатра

„Човек живее само веднъж, но ако изиграе картите си правилно, веднъж е достатъчно.”

„Най-доброто отмъщение е грандиозният успех.”

„Алкохолът може да е най-големият враг на човека, но Библията казва да обичаш врага си.”

„Каквото и да е било казвано лично за мене, е без значение. Когато аз пея, аз вярвам. И съм честен.”

„Може да живеете до сто години, но последният глас, който чуете, може да бъде моят.”

„През цялата си кариера, ако съм направил нещо, то е било да обръщам внимание на всяка нота и на всяка дума, която пея – ако песента значи нещо за мене. Ако не мога да внуша това на слушателите, аз се провалям.”

„Бих искал да бъда запомнен като човек, който е живял прекрасен живот, човек, който е имал добри приятели и чудесно семейство – и всъщност не мисля, че бих могъл да искам нещо повече от това.”

„Жал ми е за хората, които не пият. Както се събудят сутринта, така ще се чувстват през целия ден.”

„Накривѝ шапката си – ъглите са въпрос на отношение.”