Десерти за влюбени

Десерти за влюбени

Десерти за влюбени


И не само. Една специална подпборка направена от Люси Евтимова


Странен празник е този Свети Валентин, значи!  И да не го признаваш, ако половинката ти го чества, и ти ще го честваш ! Не може любящото сърце да остане безразлично при жестовете на обич и внимание от любимия човек.

И докато за някои този празник е само още един повод да се "трошат" пари ( цветя, ресторанти, скъпи подаръци като бижута и винетки), то други знаят, че най-големият подарък е самото желание и усилие да направиш половинката си да се почуства ценена, обичана и  все още най-специалният човек за теб. И с право казвам "все още"!

Много хора смятат, че този празник е за младите, но аз не съм съгласна. Младите честват любовта всеки ден, защото не е като да си имат друга работа. Но според мен този празник е за по-възрастните, които между всички ангажименти и проблеми, някой е трябвало да измисли начин да ги накара да си отделят малко време един за друг.

И тъй като знаем, че точно те  няма да тръгнат лекомислено да харчат баснословни суми пари за скъп ресторант, в който ще ти сервират преименуваната на „Винтидж” селска салата оформена като сърце за 10 лева, реших да споделя някои вкусни, лесни и доста очарователни рецепти, подходящи за празника.

Е, моите са за десерти, но както знаете – те са ми силната страна. Пък и няма значение каква е била вечерята, ако десертът е сладък ( ако ме разбирате какво имам предвид).

Няма по-лек, сладък и нежен начин да кажеше обичам те с храна отколкото с любимите „целувки”.

llove 2

Вариантите за оформянето на тази сладки могат да бъдат толкова много, колкото и целувките, които ще получите за тях. Ако искате да научите как най-лесно да приготвите класически целувки, с разтеглива сърцевина, вижте рецепта тук:

Най-вкусните и лесни целувки


Ако пък сте от любителите на шоколада, но отново от тези, които няма да имат много време да отделят за приготвяне на десерт, заложете на вкусните „Скалички”. Можете да ги направите от шоколадови или обикновени бисквити, но залети с домашно приготвен ганаш, и свежа поръска от кокос, ще бъде напълно достатъчно да впечатлите любимия с вкусен десерт. Те се съчетават идеално с почти всякакъв вид алкохол ( интегриран в тестото или пък консумиран като "гарнитура"), така че още един плюс. Вижте рецептата за тях тук:

Обичаните от всички - Скалички


llove 3

Третото предложение е за по-старателните и тези, които искат не само да получат комплимент, но и наистина да шашнат половинката си. Представям ви невероятния шоколадов мус „Аляска”, който ще ви накара да затворите очи след първата хапка.

Тук имаме нежен и пухкав мус, забулен в „одеяло” от леко запечени бити белтъци.

Шоколадов мус "Аляска"


llove 4

Минималистичните десерти са идеални за такива вечери, когато искаме да се нахраним с удоволствие, но пък да не ни стане тежко. Един такъв страхотен пример е този десерт за шоколадов кадаиф, който е лесен за оформяне и може да го поднесете да изглежда като от скъп ресторант.

Шоколадов кадаиф


llove 5

 

Ако пък сте случайно от хората, които искате да отпразнуват е по-скоро деня на виното, можете да вмъкнете този лесен сладкиш с вино. Мързелив, пиянски и също толкова приятен за споделяне.

Сочен сладкиш с червено вино


llove 6

 

За финал ще завърша с рецептата за тортата от първата снимка в публикацията, а именно за торта „Скрито сърце”. Този сладкиш по-скоро имитира торта, тъй като е от кексово тесто, но пък е с чудесна сърцевина.

Торта за влюбени "Скрито сърце"


llove 7

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.