Цветът в спалнята

July 10th, 201611:56 am @

0


Цветът в спалнята

Цветът в спалнята – предпоставка за добър сън и…

Знаем колко е важно да се наспиваме добре. А знаете ли, че за доброто качество на съня влияние оказват и цветовете, които сте избрали за вашата спалня.
Синият цвят в спалнята е предпоставка за добра почивка, без събуждане и прекъсване на съня. Сънищата са позитивни и приятни. Синият цвят се свързва със спокойствие и намаляване на стреса, както и нормализиране на сърдечната честота и кръвното налягане.
Зеленият и жълтият цвят, използвани като декор в спалнята, също са цветове, които осигуряват спокоен и непробуден сън.
Лилав цвят, според специалисти е желателно да се избягва оцветяването на стените на спалнята в лилаво. То действа стимулиращо на мозъка и може да намали часовете за сън. В проучване, проведено по темата, се установява, че спалните помещения, в които преобладава лилавият цвят продължителността на сън е около 5 часа, което е напълно недостатъчно за поддържането на добро здравословно състояние и почивка на организма.
Сиви и кафяви нюанси, не се препоръчват поради повишения риск от депресия и тревожност, които се отразяват пагубно на съня, допълват специалисти.

Освен на качеството на съня, цветовете използвани за декорирането на спалното помещение, се отразяват и на интимността на партньорите. Двойките, които спят в стая с преобладаващ карамелен цвят, правят любов средно три пъти седмично. Спящите в червено декорирани спални посягат един към друг за ласки само веднъж седмично.

Фън Шуй в спалнята

Цветовете, които използваме в спалнята и в другите стаи от жилището дават определен тон на живота и настроението ни. Важно е да се избере декор, който ще помогне за отпускането и намаляването на стреса след тежък работен ден.