The brave beauty

The brave beauty

Залята с киселина индийка ще участва в Седмицата на модата в Ню Йорк


19-годишна индийка с обезобразено от киселина лице ще дефилира в Седмицата на модата в Ню Йорк през септември. Момичето напуска за пръв път родината си, съобщава Франс прес.

Преди две години на зет й и още няколко мъже залели лицето на Решма Куреши с киселина при опит да извършат убийство на честта – широко разпространено в Индия. Тя оцелява, но обезобразена. Загубила е и едното си око.

Решма стана лице на кампания за забрана на свободната продажба на киселина в Индия и участва в няколко клипа в YouTube, в които дава съвети за красота и за гримиране.

Компанията FTL Moda, която организира няколко дефилета в нюйоркската седмица на модата, решла да покани момичето на форума. Решма Куреши ще излезе на подиума на 8 септември в две ревюта.
Когато асоциацията Make Love Not Scars (Правете любов, не белези) й съобщила, че заминава за Ню Йорк, Решма, дъщеря на таксметров шофьор, избухнала едновременно в сълзи и в смях.

Според организацията Acid Survivors Trust International, която помага на жертвите на нападения с киселина, случаите на това варварство са между 500 и 1000 годишно в Индия. Това наказание е практика и в Югоизточна Азия, Субсахарска Африка и Близкия Изток.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.