Кои навици ни правят непривлекателни

Кои навици ни правят непривлекателни

Нагласите, които ни правят отблъскващи, без да го осъзнаваме


Всеки от нас се стреми да е страхотен човек, мил, грижовен и състрадателен. За някои обаче нещата стоят другояче. Съществуват различни видове поведение или „лоши навици“, които ни правят непривлекателни, дразнещи или дори отблъскващи. С някои от тях можете да се запознаете тук и ако случайно осъзнаете, че ги носите в себе си, направете всичко възможно да се отърсите от тях. Може пък кръгът ви от приятели да се разшири драстично.

Погълнати сте от себе си Мнозина имат такава склонност, без дори да се усещат. Фокусирате се само и единствено върху себе си, говорите само за себе си и често не ви пука какво имат да кажат хората около вас. Смятате, че само вие имате значение. Ако това ви е познато, време е за промяна. Никой не иска да е приятел с човек, когото го е грижа само за себе си.

Интересува ви само външната красота, игнорирате вътрешната Изненадващо, истинската красота идва от сърцето, тялото и душата. Външният вид не е от водещо значение, но хората с непривлекателно поведение са на обратното мнение. Погледнете се в огледалото – дълбоко в себе си – и може би ще видите какво се крие под повърхността. Един грозен човек. Освен ако не промените начина си на мислене.

Винаги се съревновавате Изпитвате ли нужда да сте по-добри от всички останали, да виждате повече, да правите повече? Ако да, не сте от най-атрактивните личности. Трябва да сте по-грижовни спрямо приятелите си и да им давате възможност да се радват на успехите си. Ако някой от тях преодолее страха си от височини и се покатери на 5 метра от земята, не казвайте „Това ли беше? Аз се качих на 15!“ Вместо това го насърчете с „Това е страхотно! Гордея се с теб.“

Гледате на приятелите си като на врагове Неприятните характери често се карат с приятелите си. Вместо да ги подкрепяте и да се грижите за тях, вие им обръщате гръб и забивате нож в техния. Приятелите ви не са ви врагове, а ваши съюзници.

Съмнявате се в значението, което имате за другите Сърдите ли се, когато смятате, че околните не ви отдават заслуженото значение? Например, когато двама ваши приятели отидат някъде без вас – и за тях това не е нищо особено, но вие побеснявате. Преодолейте го! Те все още са ваши другари и техните животи не спират, когато ви няма.

Вие сте шефът В приятелска компания би трябвало всички са равни. Ако само вие вземате решения, имате нужда да дърпате юздите или опитвате да контролирате околните, рискувате да останете без обкръжение.

Не сте честни За да сте добър приятел или поне човек, чиято компания е желана, трябва да сте искрени. Доста хора имат навика на лъжат и да крият истинските си чувства. Приказката „Честността е най-добрата политика“ тук важи с пълна сила.

Държите се грубо Ако често сте неучтиви и обиждате или унижавате приятелите си, спрете незабавно. Често ще имате разногласия с околните или ще ставате свидетели на неприятни ситуации, но няма смисъл да правите сцени. Така само правите другите потърпевши от ужасното ви поведение.

Не сте надеждни, а непрекъснато разчитате на околните Насреща ли сте, когато ваш приятел ви помоли за помощ? Или винаги сте заети, когато някой има нужда от вас? Ако сте човек, на когото никога не може да се разчита и непрекъснато търсите съдействие от другите, но никога не предлагате своето, не ставате за приятел.

Преливате от негативизъм Песимизмът не е привлекателен. Ако винаги гледате нещата откъм мрачната страна, опитайте да промените отношението си. Животът изобилства от поводи за усмивка.

Себастиан Егуез, създател на Shots of Insight, за LifeHack.com, на бг manager.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.