Снимките на вашето дете онлайн

Снимките на вашето дете онлайн

7 добри причини да не публикувате снимките на децата си в Интернет


Във времето на един глобален свързан свят, във времето на социалните медии всички чувстваме непреодолимо желание да споделим с целия свят колко хубави, забавни и интелигентни са децата ни и да покажем колко много се гордеем с тях.

Но малко от нас се замислят за сигурността на децата и какви рискове крие публичното споделяне на такава информация. Ето няколко прости правила за безопасност, които можем лесно да вземем под внимание без да се превръщаме в параноици.

1. Не споделяйте местоположението на детето Не публикувайте публично данни за местоположението на детето. Дали това е дома, училището, спортна зала или извънкласни занимания.

2. Не качвайте снимки, които разкриват хобитата и интересите на детето

children-computer-pix-2

3. Изтрийте всички снимки, на които се виждат личните данни на детето Това звучи абсурдно, но понякога, развълнувани преди голямо пътешествие, споделяме емоцията в интернет, заедно със снимка новата виза, паспорта или други документи.

4. Не качвайте снимки, на които децата ви са полу-облечени, без значение колко невинен е кадърът. Може би на вас и семейството ви тези снимки ще изглеждат невероятно смешни и забавни, но други хора могат да гледат на тях по съвсем различен начин

5. Не споделяйте снимки, от които децата ви биха се срамували, когато пораснат Със сигурност има много снимки от вашето детство, за които се чудите какво ли са мислели родителите ви, когато са ги правили. Когато вие сте били деца не е имало интернет и тези снимки могат да се видят само от близки хора. За ваша радост.

6. Избягвайте да публикувате снимки на други деца Преди да качите снимка на приятелите и съучениците на детето си, помислете дали техните родители не биха имали нещо против.

7. Вие сте отговорни за децата си и информацията, която публично публикувате в интернет– не забравяйте, че когато публикувате снимка в социалните медии, дори да я споделите само с приятелите си, трябва да сте наясно, че от този момент тя не е вашата снимка и качена в публичното пространство, всеки може да я използва с различни цели.

Бъдете внимателни и винаги мислете за безопасността на децата си.



Добро родителство и интернет


По идея на adme.ru

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.