Торта "Българска шевица"

Торта "Българска шевица"

Торта. Сватбена торта. Но различна торта, която се познава от далече, че е българска. Възможно е, ако цялата торта е "облечена" в български народни шевици. Тази "българска сватбена торта"е създадена от Албена Петрова . На страницата www.facebook.com/ Albena.cakes може да видите какво създава авторкатаalbena-cake-2


"Аз съм родена в България и за мен е чест и удоволствие да представя моята торта "Българска шевица". Вдъхновението зад тортата са старите български сватбени носии. От много време исках да направя торта, в която да мога да включа български шевици. Тяхната красота и сложност винаги ме е привличла и е била голямо предизвикателство за въображението ми. Обичам многообразието на детайли във всяка една от тях. Традиционната сватбена рокля на България има страхотни характеристики, тъй като те са елегантно тъкани, украсени с невероятни цветови комбинации. Всяка от тях е украсена с ярка бродерия от монети, мъниста и коприна за блясък. В миналото носиите са правени ръчно и приготвени с много труд и страхотни дизайни."

Тортата е създадена в рамките на проекта "Brides around the world", в който участват художник-сладкари от цял свят.

albena-cake-3

Албена Петрова живее от години в Канада. През 2013 печели първото място в "Шоуто за торти" в Монреал, категория "Сватбени торти". Редица канадски и американски кулинарни издания са публикували снимки на произведенията ѝ.

Българската художник-сладкарка от малка е влюбена в изкуството. Майка  й е скулптор, а баща й - бижутер. Албена Петрова завършва софийската Гимназия за приложни изкуства със специалност "Керамика и стъкло". А преди няколко години в Канада открива света на тортите. Записва се в сладкарската програма в Училището за кулинарни изкуства в Монреал и... започва да твори. Всяка нейна торта е уникална.

Можете да разгледате повече от сладкитей произведения тук: www.albenacakes.com

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.