Лицето – огледало на здравето

Лицето – огледало на здравето
Китайските лекари твърдят, че лицето е огледало на здравето. Кожата ни реагира на всеки здравословен проблем и лесно по лицето може да се установи от какво страдате. Опитайте!

Чело


Обрив на челото или между веждите обикновено говори за проблеми със стомашно-чревния тракт или черния дроб. Коригирайте менюто си, като изключите мазните, пържени храни и алкохола.
lice zdrave 1

Нос


Пъпките по носа са сигнал за разстроена сърдечно-съдова система. Причината за това е преди всичко стрес. Опитайте се да водите активен начин на живот, почивайте и подобрете режима на съня си.
lice zdrave 2

Уши


Според китайската медицина ушите издават работата на бъбреците и отделителната система. Ако ушите са с обрив, спрете кафето, намалете драстично солта и пийте повече вода.
lice zdrave 3

Бузи


Скули и горната част на бузите отразяват на работата на белите дробове и бронхите. Ако имате акне и сте вече далече от пубертета, може да се провери за проблемите с дихателната система. Друга причина може да бъдат алергиите. Но обрив в долната част на бузите може да показва наличие на проблеми със зъбите.
Спрете цигарите и по-често излизайте на чист въздух. Обърнете специално внимание на устната хигиена. Опитайте се да ядете по-малко сладки, и да се откаже сладки газирани напитки.
lice zdrave 4

Устни


Дерматологични проблеми около устата означава често, че страда храносмилането и червата.
Избягвайте заведенията за бързо хранене и включете в диетата си колкото се може повече храни, богати на фибри, като и плодове, и зеленчуци.
lice zdrave 5

Брадичка


Пъпките в тази област обикновено ни карат да обърнем внимание на репродуктивната система. Друга причина за обрива може да е хормонален дисбаланс и определена фаза на менструалния цикъл при жените. При постоянен обрив непременно посетете лекар.

lice zdrave 6

Източник: Adme.ru

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.