Любими цветя на зодиите

Любими цветя на зодиите
Всяко цвете носи своята енергия, която по определен начин е свързана с разположението на планетите и зодиакалните знаци. Разбира се, няма строги правила, но нищо не пречи да обърнете внимание на цветята, които са подходящи за различните зодии.

Овен
Енергичните и понякога припрени Овни често нямат търпение да се занимават с отглеждане на цветя. Затова на този знак подхождат непретенциозните саксийни цветя, които могат да издържат дълго време без особени грижи – например, зелена лилия и бегония. А ако подарявате на Овен, нека са макове, червени рози, метличина или гладиоли.

Телец
Те имат изострена чувствителност към красотата и творчеството, затова с удоволствие се занимават с растениевъдство, като предпочитат пъстрите и ярки цветя. С лекота отглеждат растения, които се славят като претенциозни, но си падат най-вече по нежните и ароматни като теменужки, зюмбюл, мирта. Ще изпаднат във възторг от голям букет момини сълзи, розови рози или хризантеми.

Близнаци
Те са игриви, леки, подвижни, ярки. Но и леко нервни и бързо изморяващи се. Обичат цветята, умеят да се наслаждават на цветовете и ароматите. Не им харесва да полагат много усилия, затова избират да се грижат за прости, но в същото време атрактивни видове. За тях най-важното в един букет е цветята да бъдат различни видове и добре съчетани. Не могат да устоят на маргаритки и бели хризантеми.

Рак
Те са нежни, раними, със силна интуиция, понякога интровертни. Могат лесно да усещат чувствителността на растенията, затова с удоволствие се грижат дори и за най-претенциозните. Подходящи за отглеждане от тях са орхидея и циклама. Иначе се разнежват от всякакви бели цветя и обожават лилиите, лалетата, божурите.

Лъв
Това е може би най-яркият, артистичен и дори малко надменен знак от целия зодиак. Затова подбира също толкова цветни и нетрадиционни растения за жилището си, но предпочита някой друг да се грижи за тях – гардения, роза, азалия, нарцис. Може да им подарите божури, хризантеми, калии, слънчогледи.

woman flower pix 3

Дева
Хората, родени под този знак, изпитват огромно уважение към детайла и във всичко се стремят към съвършенство. Могат с лекота да довършват работа, започната от друг, а към себе си са доста критични. Растенията за тях трябва да съответстват на придирчивата им натура – бамбук или бонсай. Подарете им сини теменужки, фрезии или лалета.

Везни
Везните са фини, аристократични, с ярко изразени естетични наклонности. Не харесват традиционните неща и това се отнася и за цветята. Сред саксийните растения в дома им най-вероятно ще видите необичайни, изискани екземпляри, но доста представители на тази зодия така и не се престрашават да отглеждат цветя. Поднесете им лилии или каквито и да е лилави цветя.

Скорпион
Скорпионите са загадъчни и тайнствени, изгарят от страст и амбиции. Затова и си падат по необичайните саксийни цветя, като ги интересува повече символиката около тях, а не аромата и цвета им, нито пък дали изискват особени грижи – като „насекомоядни цветя”. Няма да сгрешите, ако им поднесете орхидеи или божури.

Стрелец
Те могат да бъдат както спокойни и солидни, така и нетрадиционни и интересни. Техните саксийни цветя трябва не само да радват окото, но и да са гордост за притежателя си. Допадат им растенията с големи листа и цветове като гербер, лилия, орхидея, бегония, хибискус. Харесват им букети от нарциси или кала.

Козирог
Козирозите са стабилни, упорити и търпеливи, често са работохолици. Рядко отглеждат цветя, но когато го правят, е напълно професионално. Харесва им да се грижат например за аглаонема или цитрусови растения. Няма да сбъркате, ако им поднесете бели карамфили, лалета, гербери.

Водолей
Тези хора винаги са извън стандарта и традиционните правила. Характерът им наподобява мълния – може да дава светлина, но и да унищожава. Правят всичко, включително и отглеждането на саксийни растения, с лекота, но често не им достига търпение. Подходящи за тях са жасмин, орлови нокти, фуксия. Радват се на теменужки, бял люляк, нарциси, лотоси.

Риби
Това е най-тайнственият знак от зодиака. Вълнуват се от дълбокия смисъл на живота и духовната му страна. Склонни са към мечти и илюзии, падат си по красивите, разкошни и ароматни цветя. Могат да отглеждат дори и най-капризните саксийни цветя. Поднесете им лилии, лотоси или мимози.

източник: Мила.бг

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.