Защо споделяме повече след секс?

Защо споделяме повече след секс?

Защо се отдаваме на изповеди след секс?


Учени разкриха защо хората имат склонност да се отдават на изповеди след секс това е защото искаме да запазим партньора си за по-дълго време, пише в. „Метро“, предаде БТА.

Таблоидът цитира публикация в изданието „Личностна и социална психология“. Учените провели два типа експерименти.

В първите участниците, хетеросексуани двойки, били подложени на подсъзнателни сексуални или неутрални стимули. След това трябвало да си изберат храна, дрехи и място за любовна среща с друг участник. Но преди да се сдобият с предпочитанията си, на доброволците била показана сексуална или неутрална снимка, като способът бил подсъзнателен.

След това участниците били помолени да разкрият лична случка от живота си на непознат от противоположния пол в онлайн чат в интернет

Учените установили, че онези, които станали свидетели на повече фотоси от сексуален характер, били по-подробни в описването на лична случка на непознат. Което идва да покаже, че дори когато мислим за секс на подсъзнателно ниво, това ни кара да се изповядваме.

При втория вид експерименти на участниците били показвани сексуална сцена от филм или неутрална с участие на котки. След това доброволците трябвало да споделят лице в лице с другите хора срамна случка от личния си живот. И отново лицата, станали свидетели на повече сексуални клипчета, задълбавали в повече подробности за унизителния инцидент.

Активирането на сексуалната система, дори мисловно, ни кара да се саморазкриваме. Това по инстинкт ни кара да се сближим с потенциалния партньор и да го запазим. По този начин се усилва взаимното доверие. Учените са установили, че постсексуалните признания усилват половото желание.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.