Най-великите филми на всички времена

Най-великите филми на всички времена

Empire класира най-великите филми на всички времена


"Кръстникът" оглави класацията на списание Empire за най-добрите филми на всички времена, съставена с анкета сред 5000 кинолюбители.

Легендарният филм от 1972 г. с Ал Пачино и Марлон Брандо в главните роли измести на второ място "Империята отвръща на удара", който оглавяваше класацията през 2014 г. На трето място е "Черният рицар", следван от "Изкуплението Шоушенк" и "Криминале".

В челната десетка са също "Добри момчета", "Похитителите на изчезналия кивот", "Челюсти", "Междузвездни войни", "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена".

"Освен такива постоянни фаворите като "Междузвездни войни" и "Изкуплението Шоушенк", е радващо да видим, че и много нови филми са намерили място сред любимците на публиката“, каза Тери Уайт, главен редактор на списание Empire. "Миналогодишните "Първи контакт" и "La La Land" се очертават като големи фаворити, а "Първият отмъстител: Войната на героите" е най-новата адаптация на комикс, завладяла сърцата".

"Джурасик парк" оглави класацията на блокбастърите, а "Пазители на галактиката" зае първото място в категорията за нови хитове.

Пълната класация на най-великите филми за всички времена е на сайта на списанието -http://www.empireonline.com/movies/news/godfather-tops-empire-100-greatest-movies-poll

  1. The Godfather

  2. The Empire Strikes Back

  3. The Dark Knight

  4. The Shawshank Redemption

  5. Pulp Fiction

  6. Goodfellas

  7. Raiders of the Lost Ark

  8. Jaws

  9. Star Wars

  10. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring


Източник: http://www.empireonline.com

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.