Публикувате ли снимки на децата си в социалните мрежи?

Публикувате ли снимки на децата си в социалните мрежи?
В социалната мрежа Facebook през 2016 г. средно са качвани по 100 000 000 снимки на ден (не е шега) 100 млн. снимки – всеки ден!

Затова и въпросът какво снимаме и какво споделяме в социалните мрежи е сериозен. Често на тези снимки са подробности от нашето битие, нашия дом, нашите деца… и това е отговорно.

7 добри причини да не публикувате снимките на децата си в Интернет


Вие публикувате ли в Facebook, Instagram, Viber, Watsapp …снимки на вашето дете? Каква информация съдържат те? Какво показват за вашето дете снимките? Кой може да види качените от вас снимки (с какви настройки за видимост са?) Знаете ли как да изтриете снимка, която сте публикували?
children photo pix



 Да публикуват ли родителите снимки на децата си в социалните мрежи?


Британско проучване постави деликатен въпрос и предизвика оживен дебат. Въпросът бе да публикуват ли родителите снимки с децата си в социалните мрежи или не.

Изследването раздели нацията, предава Би Би Си. Родителите са разделени в мненията си дали е правилно. Допитването е организирано от комуникационния регулатор в Обединеното кралство Ofcom.

Резултатите показват, че малко над половината от родителите, участвали в проучването, са заявили, че избягват да го правят. Те наричат споделянето от родители "sharenting" - съчетана дума от parents/ parenting за родителство и sharing - споделяне. Най-честата причина за отказа да се споделя е желанието да се запази личното пространство на синовете и дъщерите, докато са непълнолетни и под 18-годишна възраст.

В същото време всеки пети родител в изследването казва, че споделя поне една снимка на детето си месечно. От тези, които споделят, 80% се чувстват напълно уверени да ограничат кой може да вижда тези снимки - до семейството и приятелите, например.

87% от участниците казват, че животът на поколението им трябва да остане личен, а 38% - че децата им не биха искали те да качват и публикуват материали с тях.

52% от споделящите посочват, че децата им са били щастливи да видят снимки и видеоклипове със себе си онлайн.

Само 15% имат опасения какво може да си помислят децата им като пораснат.

Отговорите са събрани от над 1000 родители през април 2017 г. чрез сайта YouGov.Ofcom и показват, че публикуването на семейни снимки и видеоклипове в социалните мрежи е станало разделителен въпрос.

Повечето участвали в анкетата признават, че приемат условията за ползване на социалните мрежи и мобилните приложения за изпращане на съобщения без да ги четат. Казват и че често не е лесно да изтриеш снимки от интернет, щом вече си ги публикувал

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.