Малки промени

Малки промени

Малки промени, които ще подобрят живота ви


С всеки следващ момент от живота ни се дава възможност активно да създадем света, кариерата и личното светоусещане, които желаем - минута по минута, ден по ден.

Колкото и да е хаотично всичко наоколо, все от някъде трябва да започнем - с малки стъпки. Елейна Джиоландо предлага в материал, публикуван от Business Insider, 12 постижими и изпитано ефективни стъпки, за да го сторим, "да приглушим шумовете в ума" и да се почувстваме по-целенасочени, по-състрадателни, по-близки с другите и по-добри.

Създайте навик да пристигате малко по-рано за събитията, на които ще присъствате. Присъствието в тези 15-20 по-ранo минути от уречения час може да ви бъде изключително полезно, в него може да се случат много и хубави неща, да наберете преднина.

Не се опитвайте да се съпротивлявате срещу тълпите и трафика. Просто пуснете другия човек на тротоара или колите пред вас, които толкова бързат, да минат. Животът е бойно поле, само ако вие съдействате той да бъде такъв. Намалете стреса. Мислете за действията да пуснете другите пред вас като за добри дела, които сте направили. Опитвайте да правите това ден след ден.

Правете други малки добрини, усмихвайте се на непознати в автобуса. Изненадайте майка си с нещо хубаво. В много публикации се набляга на правенето на малки добрини за непознати, като фактор за създаването на лично щастие, но е дори по-ценно и важно е да правим такива за най-близките си, които често сме приели за даденост.

Яжте на маса. Не правете нищо друго, докато ядете. Включително, не използвайте телефона. Не яжте на бюрото си, пред компютъра... Споделяйте храненето с други хора колкото може по-често. Яжте всеки ден плодове и зеленчуци, намалете захарта, тежкото месо, алкохола, кафето, обработената храна.

Живейте под възможностите си и спестявайте пари. Най-големите гении на Западната и Източната цивилизация, Аристотел и Буда, са проповядвали този принцип. Той е ключов за щастието. risuvani cvete

Внимаване за мисли и действия на самоотбрана. Мнозина в живота се държат отбранително, което е директен резултат на тяхното Его - в онази част от мозъка, където се съхранява концепцията за това кои сме и която ражда чувства на недостиг и непълнота. Тя е винаги фокусирана върху миналото и бъдещето и непрестанно търси навън нужди, създавайки примамлива идея за бъдеще и недостатъчно настояще. Тя посвещава енергията си на това да доказваме кои сме и да се защитаваме срещу всеки, който застраши тази представа за себе си. Основава се на разделяне от всичко друго и всеки друг от себе си. Създава "планове" за щастието, които идват от пари, слава, успех, вместо от това, което вече сме. Човек може да стане заложник на Егото си, задвижен от страх, вътрешна нужда от борба, вина, обвързване с друг, висока конкуренция, инстинкт да оцелява. Наблюдавайте се за милслене и двйствия, мотивирани от Егото ви, приемете че чувството за силна вътрешна несигурност идва обикновено от него.

Намалете гледането на телевизия и медийни реклами. Телевизията може да бъде вредна, ако се прекалява с нея, защото тя убеждава в мираж на реалността, в който всички са нереалистично по-добре изглеждащи от нас, по-забавни, по-интелигентни, по-успешни. Ако бъде приемана в нездравословни количества, тя може да вреди на самооценката, да попречи да се ангажираме по-дълбоко със собствения си неперфектен свят, с настоящата си реалност. Фокусирайте се върху нещо друго, например вие да творите. Пишете, публикувайте, снимайте, рисувайте, оцветявайте, управлявайте малък бизнес!

Създайте си агресивен режим на четене - например: "Ще чета по нещо всеки ден по 1 час преди лягане.

Погледнете на проблемите от различен ъгъл. Буда казвал "Всеки има 83 проблема. И 84-тият е желанието ни да нямаме проблеми". Всеки и всички имат проблеми. Помислете какво трябва да разберете от този проблем, кой е най-достойният за обичане и състрадание отговор на тази ситуация...

Включете медитация и минути за релаксация в ежедневието си.

Всеки ден си мислете за нещо, за което сега и днес трябва да сте наистина благодарни и какво бихте правили, ако не беше така?!

Интерпретирайте положително "сивите зони" на живота. Жената, която ви е блъснала силно на вратата на метрото, е била груба и наистина ви е заболяло, и метрото е ужасно, наистина, и ходенето на работа сутрин също, както и ставането рано... но тя е бързала, и е имала проблем, не свързан с вас, и може би е била нервна - проникнете по-дълбоко в ситуацията. Много ситуации в т.нар. сиви зони между черното и бялото в живота, нямат директно обяснение и повечето хора сме склонни автоматично да счетем за причина най-лошото. А именно, обикновено разработваме негативната идея за самите себе си.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.