Съвети за Черния петък

Съвети за Черния петък
Черният петък е нещо, което вече се случва в последния петък на ноември и у нас. Треската на пазаруването е заразна. И рекламите са навсякъде и са буквално зомбиращи.

Черен петък е денят след Денят на благодарността в САЩ и с него се дава старт на коледния пазар.  През този ден цените са толкова намалени, че американците просто не могат да устоят на изкушението и изгодните стоки и пазаруват в промишлени количестваЧерният петък съществува от 1997 г. в САЩ.

Треската на пазаруването на промоционални цени, може да бъде и крайност преминаваща и в зависимост. В  деня на Черния петък (или на неговия китайски аналог) може да се намерят изгодни сделки - както онлайн, така и в магазините, но често предложенията не са такива, каквито изглеждат. Самото разтягане на петък във времето и все повече онлайн продажбите правят това време не толкова лесно да останем в определен лимит. (у нас има и реклами на бързи кредити специално за този период, а бърз кредит си е …)

Според Google, потребителите започват да проучват интересуващите ги продукти преди Черния Петък. Те сравняват офертите на конкурентите и подготвят конкретен план какво, кога и къде да купуват. Постоянен достъп до интернет през мобилно устройство ги улеснява в това. Мобилното търсене с ключова дума "черен петък" нарасна с 80% спрямо 2 години преди.


Това са  съвети на BBC, цитирайки потребителската група Which? Повече от половината от стоките и услугите, намаления на Черния петък във Великобритания през миналата година, са били още по-евтини или на същата цена в други по-късни моменти от годината, сочи сравнение на британската група.

black-friday-pix

Какво не бива да купуваме на този Черния петък


Това са няколко ценни съвета, формулирани от Which?, за по-интелигентно, планирано и изгодно пазаруване на Черния петък.

  1. Гледайте цената, а не колко спестявате.

  2. Проверете какви са цените на продукта, който сте си набелязали, при различните търговци

  3. Направете си онлайн регистрации в най-големите сайтове за е-търговия няколко дни предварително, за да можете да направите желаната покупка по-бързо.

  4. Проучете продуктите, от които имате нужда, предварително. Направете си списък. Ако искате, запишете се за имейл бюлетините на определени търговци или ги последвайте в социалните мрежи, за да следите цените на желаните стоки.

  5. Вижте колко струва в интернет, преди да отидете в магазина.

  6. Бъдете предпазливи към необичайните марки.

  7. Направете си списък с магазините, които продават същия продукт, за да не го изпуснете при срив (падане) на сайта на някой от тях или изчерпана наличност.

  8. За да избегнете тълпите, вижте дали магазинът дава възможност да се купи онлайн и да се получи на адрес по-късно, ако това ви устройва.

  9. Ако ще пазарувате на Черния петък, започнете по-рано. Някои търговци вече започват промоциите си дори седмица преди петъчния ден.

  10. Не се прицелвайте към сделки или оферти в последвалия Кибер понеделник - понеделника след черния петък.

  11. Проверявайте политиката за връщане на магазина. 


Кибер понеделник е първият понеделник след Черния петък и подобно на него, също се изразява в безумно пазаруване, но по Интернет. Редица магазини с онлайн версия оставят някои от най-съблазнителните си стоки с най-големи намаления за продажба онлайн.

Аз самата имам няколко неща в списъка. За съжаление едната компания не се включи в Черния петък, така че ще купувам продукта предлаган от нея на редовна цена.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.