Защо се разделят двойките?

January 9th, 20188:16 am @

0


Защо се разделят двойките?

Пари, изневери и отчуждение са сред най-популярните причини за раздяла
Знаете ли, че първият работен понеделник от новата година е наричан от адвокатите Ден на разводите в Англия, тъй като тогава се подават най-много молби за разтрогване на брака, пише в. “Дейли експрес”.

10 неочаквани признака за развод
Допитване, направено във Великобритания сред близо 2100 души по поръчка на адвокатската кантора “Слейтър и Гордън” показва, че 22 процента от участниците са обмисляли идеята за развод.

Най-честите причини за напрежение между семейните двойки и последвало решение за разтрогване на брака са изневяра, финансови проблеми, липса на интимност и внимание.

Признаци за развод
“Хората, които се свързват с нас, от месеци и дори от години обмислят идеята за развод, но много често мисълта, че ще разстроят близките си, както и че ще останат сами и финансово затруднени, ги кара да изчакват”, казва Лорейн Харви от адвокатската кантора.

От анкетираните близо 2100 души 12 процента споделят, че финансовите проблеми са ги подтикнали да се разделят с партньорите си. Около 16 процента не крият, че последният им скандал на тема пари е бил съвсем скоро. Други 26 признават, че поделянето на финансовите отговорности е най-честата причина за брачни кавги.

Установиха основната причина за разводите
Част от участниците в допитването споделят, че липсата на интимност внася сериозно напрежение в отношенията им с брачния партньор.
Над една пета от анкетираните (23 процента) казват, че с половинките си спят в отделни стаи. Близо 10 на сто признават, че не са правили секс с партньора си от над една година.

Думи, които могат да унищожат връзката ви
Близо половината от участниците в анкетата споделят, че са готови да подадат молба за развод, ако открият изневяра от страна на партньора. Според данни на Националния статистически институт във Великобритания разводите между хетеросексуални двойки през 2016 г. са се увеличили с 5,8 процента спрямо предходната година.

Данните сочат също, че като цяло 42 процента от браковете в Англия и Уелс завършват с развод. Според статистиката средната продължителност на брака е 12 години.