Астро календар май

Астро календар май
На 29 май Пълнолуние в Стрелец
Ще получим възможност да се освободим от всички стари и ненужни идеи. Това пълнолуние е възможност да подредим идеите си и да проведем един задълбочен разговор със самите нас. В момента най-важното е да разберем себе си и да се отърсим от идеи и представи, в които не откриваме личната си истина.



На 14 май Уран влезе в Телец. Уран е планетата на иновациите, бунтовете и промените. Съветът е да не пилеем енергия или да се гневим, а да опитаме да видим къде са промените, които скоро ще се случат. Трябва да сме готови за адаптация. Луната и тя е в Телец.
Телец е знакът отговарящ за финансовата и емоционална стабилност, ценностите, грижите за тялото и собствеността.

На 15 май Новолуние в Телец
Време за осъзнаване.
Време на стабилна енергия, която ще ни помогне да подобрим и увеличим всичко, за което работим през цялата година, особено професионално.
Време за анализ, да погледнете назад във времето и да обърнете внимание на вашето поведение, навици, да се отървете от лошите привички и да откриете нови начини за постигане на напредък.
Това са дни в които е по-добре да се пазим от открита конфронтация със заобикалящите, защото има риск да драматизираме . Препоръчително е да не стартираме важни проекти и да не полагаме основите на нови начинания, особено такива, от които ни зависи бъдещия просперитет и развитие, като смяна на работа или започване на интимни отношения. Важно е и да избягваме да се подлагаме на медицински или стоматологични процедури, освен ако не се налагат или вече не са планирани.



Астрономическа справка
В началото на месец май Слънцето изгрява в 6 ч. и 22 мин. и залязва в 20 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 4 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 5 ч. и 52 мин. и залязва в 20 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 5 мин.

Месечна метеопрогноза за май



Астрономически календар май


Фази на Луната май 2018 г.
8 май 2018 - 05:09:49 ч. - последна четвърт
15 май 2018 - 14:48:51 ч. - новолуние
22 май 2018 - 06:50:21 ч. - първа четвърт
29 май 2018 - 17:20:51 ч. - пълнолуние

На 6 и 7 май ще бъде максимумът на звездния поток Ета-Аквариди. Ще падат между 20 и 40 метеора на час, които ще се характеризират с дългите си огнени опашки. Заради сравнително ярката Луна по това време, най-вероятно ще може да зърнете само 1-2 метеора на час.

На 9 май Юпитер ще бъде най-близо до Земята. Най-голямата планета в Слънчевата система ще се вижда много ясно, а с по-добър бинокъл ще могат да се видят и 4-те големи луни на планетата - Йо, Европа, Ганимед и Калисто.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.