Барбара Страйсънд

April 24th, 20188:54 am @

0


Барбара Страйсънд

„Мечтата на всяка жена е да бъде жената мечта за някой мъж.“

Певица, театрална и кино актриса, композиторка, филмова продуцентка, режисьорка и носителка на две награди „Оскар“ – за „Най-добра актриса“ и за „Най-оригинална песен“. Тя е и един от малкото артисти, печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър).

Родена в Бруклин, Ню Йорк, на 24 април 1942 г., след като завършва гимназия, Стрейзънд се мести в Манхатън, за да следва актьорските си мечти. Благодарение на певческия си талант тя дебютира на сцената на Lion Club, един от най-големите гей клубове в Ню Йорк.

Нейното остроумие, съчетано с феноменалния й глас, я прави звезда за миг в рамките на гей общността. Големият й пробив идва през 1962 г., когато се появява на Бродуей в малка роля в мюзикъла „Мога да ти го продам на едро“.

Веднага след това тя подписва първия си договор с „Калъмбия Рекърдс”. Първият ѝ албум – „Албумът на Барбра Стрейзънд“, печели две награди “Грами” през 1963 г. Успехът й в записите продължава и първите й три албума се появяват едновременно в топ 10 на класацията с най-добрите поп албуми на сп. „Билборд“.

Следва шеметна кариера и водещи роли в холивудски филмови продукции.

Барбра Страйсънд се омъжва два пъти. Първият й съпруг е актьорът Елиът Гулд – от 1963 до 1971 г. Те имат един син, Джейсън Гулд. Вторият й съпруг е актьорът Джеймс Броулин, с когото са женени от 1997 г. Те нямат заедно деца, но Броулин има две деца от първия си брак и едно – от втория.