Кратки съвети за незабравима почивка

Кратки съвети за незабравима почивка
Ваканцията е тази част от лятото, която всички очакваме с нетърпение, планираме дълго и за която мечтаем през цялата година. Нашата чакана отпуска.

Когато става въпрос за планиране на ваканция, пресмятайки дребните разходи може да се окаже, че пътуването става много по-скъпо от очакваното. Но има малки трикове, които биха ви спестили неимоверно много средства, ако съумеете да ги спазвате и то без да се чувствате ощетени.

Все още има време да планирате евтина лятна ваканция. Но преди да го направите се уверете, че следвате дадените по-долу съвети за пътуване. Бихте могли да се забавлявате истински и то харчейки значително по-малко.

Лесни начини да спестите по време на ваканцията си





    • Не купувайте билети твърде късно. Тогава може да са най-скъпи (last minute offer са изкуство, което се учи с практика и късмет)

    • Не купувайте билети твърде късно. Тогава може да са най-скъпи

    • Не резервирайте веднага. огледайте няколко дни, за да се уверите, че не се разминавате с някоя промоция.

    • Пропуснете хотели с курортни такси.

    • Пътувайте с ръчен багаж, който може да се побере в малка пътна чанта и предварително проверете политиката за багаж на съответния превозвач. Ще кажете, че е трудно да се пътува само с ръчн багаж в самолета, ако цените бързината, мобиността и сигурността си ще се научите. Проверено за 1 седмица може само на ръчен багаж.

    • Може да пропуснете някое хапване. В немалко хотели предвагат закуска на шведста маса, където може да закусите добре и да вземете някой банан или кифла за по-късно през деня. (Не, не е балканска черта, ако си направите санвдич в слафетка на шведската маса на закуска. Има градове, които са много скъпи за нашия бг стандарт. Аз лично го направих след като видях японски туристи да го правят в нашия престижен хотел в Стокхолм)

    • Проверете цената дори след като сте резервирали. Не бързайте с плащането, може да излезе по-изгодна сделка.

    • Възползвайте се от кредитни карти за пътуване. Някои от тях предлагат изгодни възможности за спестяване, като възвръщане на част от сумата, която сте изразходили по време на пътуване и др. (Правилото е не носете пари само в брой и не разчитайте само на кредитна карта. В Швеция може и да не видите как изглеждат местните пари, но може да ви се случи блокиране на картата)

    • Съберете комплект за първа помощ и се застраховайте. Ходенето на лекар е скъпо удоволствие, особено в непозната страна, затова вземете необходими лекарства с вас и си направете застраховка за пътуването.

    • Използвайте слънцезащитни средствa  Качествената козметика - крем за слънце и балсам за устни може да поставят пред критично изпитание и зимната ви почивка в планината, така и лятната крак морето, затова бъдете подготвени

    • Помислете за режима Смяната на часовите зони е стрес. Може да ви помогне мелатонин на таблетки. Смяната на климата е също стрес - тук трябва предвиждане на облекло. Явления като северно сияние, височинна болест, морска болест, болести на тропическия климат... също искат планиране на мерки за справяне с тях

    • Не купувайте нови обувки за почивката Има една мисъл по-добре със старите маратонки по улиците на Париж, отколкото с новите до мола. При пътуване се движим повеч, затова изберете най-удобните си обувки.

    • Пътувайте леко Подберете сямо няколко дрехи, които сте сигурни, че ще носите. Не взимайте различни рокли, цветове ризи, много чифтове обувки. Половината от тях дори няма да извадите от куфара. Направете си предварително списък с най-необходимото и после няколко пъти го прегледайте, за да махнете по нещо, докато не сведете багажа си до една компактна чанта с всичко необходимо. Или вижте съвета - пътувайте с ръчен багаж или ако сте на преход в планината само най-необходимито и тегло, което може да носите.




Много важно: Не разгласявайте отсъствието си по време на отпуск, не чакайте благодарност от крадците. Не публикувайте снимки и активносто в Facebook и други социлани мрежи за отсъствието от дома си.
Плановете за лятната ваканция споделете само с най-близките си хора на които имате доверие.

по идея на Insider, разказано през личния опит

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.