Астро календар юли

July 13th, 20186:10 pm @

0


Астро календар юли

На 13 юли в 5:49 часа (11 – число на трансформацията и Плутон) Луната ще изгрее в Рак.
В орбиса на Слънчевото затъмнение ще сме и в следващите дни, при това Новолунието е в точна опозиция с Плутон. Това означава, че в момента активно вървят трансформационни процеси, които неизбежно ще ни променят, на физически, и по-скоро на психологически план.
В същото време в момента има 4 ретроградни планети – Марс, Сатурн, Нептун и Плутон. И те ще влияят значително, като изострят агресията и карат хората да преосмислят миналото и желанията си. Ненужното трябва да се изхвърли, за да се върви напред.
Това е време в което можем да отправим най-съкровените си желания, свързани с областите от живота, управлявани от дома на водната зодия.
В астрологията Ракът отговаря за дома, семейството, емоционалната стабилност, чувствата, инстинктите, сигурността и връзките с околните. Затова, ако искате да промените нещо в изброените аспекти, сега е времето да действате.
Вземете лист хартия и напишете желанията си. Докато пишете, визуализирайте желанието си и си представяйте как то вече се е реализирало. Във Вселената има закон за свободната воля, не може да изпращате към звездите желание за някого друг, а само и единствено за себе си.


На 27 юли е пълнолуние, като от 23,20 ч ще може да се наблюдава пълно лунно затъмнение – най-дългото за XXI век. Ще бъде почти 4 часа, като пълната фаза ще продължи 102 минути. Ще има и кървава Луна – с червеникав цвят, защото единствената светлина, която я огрява, минава през земната атмосфера и придобива нюансите на изгревите и залезите

Най-дългото пълно лунно затъмнение от 100 години насам

Лунна диета юли 2018

Фази на луната през юли 2018:
6 юли 2018 – 10:51:56 ч. – последна четвърт
13 юли 2018 – 05:49:01 ч. – новолуние
19 юли 2018 – 22:53:28 ч. – първа четвърт
27 юли 2018 – 23:21:40 ч. – пълнолуние


Зелена кометa

чиято яркост се увеличи, може да бъде видяна с невъоръжено око през август.
Астрономът-любител Майкъл Йегер успя да заснеме сиянието на кометата PANSTARRS на 2 юли 2018, пише вестник “Мирър”. Газовият облак около ядрото на кометата е с диаметър около 260 хиляди километра –  почти два пъти по-голям от този на планетата Юпитер. Този огромен размер я прави лесно забележима със стандартен телескоп.

Сега кометата се движи към Слънцето от Облака на Оорт – гигантска сферична обвивка около звездата ни, където често се образуват комети. Досега кометата PANSTARRS не е навлизала към вътрешните планети на Слънчевата система, което означава, че не е ясно какво ще се случи, когато се доближи до звездата ни следващия месец.

Орбитата й е хиперболична и най-вероятно ще я изведе обратно във външната Слънчева система. Кометата ще се приближи най-много до Слънцето на 15-16 август, когато ще е зад орбитата на Меркурий.