Кралицата на Шотландия

Кралицата на Шотландия

Mary, Queen of Scots - Един филм, който очакваме, защото в него героини са две жени, които остават в историята. Жестоката борба за надмощие между две кралици.

Епичната вражда между двете кралици е известна не само на англичани и шотландци, но и на повечето хора по света. За това спомагат и не малкото литературни и кино творби, посветени на двете велики жени. Филмът "Мери, кралицата на шотландците" е излизал и през 1971 г. с участието на великолепната Ванеса Редгрейв като Мария и Гленда Джаксън като Елизабет I.
И може би всеки се е питал как се е стигнало до това?

В основата на историческата драма е бурният живот на Мери Стюарт, която само на 16 години става кралица на Франция.
Вярна на непоклатимите си принципи, тя отказва да се омъжи повторно и се връща в родната Шотландия, за да поеме трона, който ѝ принадлежи по право. Мери обаче предявява претенции и към английската корона и така започва трагичната развръзка в живота ѝ.

Шотландия и Англия са управлявани от властната Елизабет Първа, която от този момент нататък се превръща в най-жестоката съперница на Мери.

Поставени в неравностойни условия, подкрепяни фалшиво от най-близките си поданици, превърнали се в обект на заговори и безмилостни кроежи, които да осуетят плановете им за господство, Мери и Елизабет променят хода на историята.



Сърша Ронан и Марго Роби се изправят една срещу друга като Мери Стюард и Елизабет I в историческата драма "Mary, Queen of Scots”.

Премиерата на "Mary, Queen of Scots” е на 7 декември 2018. У нас излиза на голя екран на 25 януари 2019 г.


Кралицата на Шотландия | Mary Queen of Scots

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.