Никога не е късно да започнем да спортуваме

Никога не е късно да започнем да спортуваме

Грижете се за себе си.
Грижете се за тялото си. То е единственото място, където трябва да живеете.


Дори хората, които започват да се занимават с упражнения в по-напреднала възраст, имат голям шанс за здрави старини, твърдят учени.

Редовните физически упражнения след 60-тата година могат значително да подобрят здравето на човек и да му помогнат да посрещне стареенето в добро здравословно състояние. Това се отнася и за такива хора, които преди това не са се занимавали с физическа активност.

Достатъчни са четири години на редовни и сериозни физически занимания, за да повишите със седем пъти вероятността за здрави старини спрямо онези, които навлизат в залеза на живота си като физически неактивни хора.

Поддържането на добра форма не само намалява опасността от развиването на някои от най-сериозните болести, но и води до добро психично здраве, остър ум и ни помага да водим активен социален живот. Това са само част от заключенията, до които стигат експерти от Университетския колеж на Лондон, изследвали почти 3500 души на възраст над 64 години за 8-годишен период.

Онези, които са се занимавали с умерени и сериозни физически упражнения преди достигането на тази възраст, имат по-голям шанс за по-нататъшно добро здраве, но липсата на физическа активност не е фатална, ако хората решат да я включат в начина си на живот дори след 60-тата година.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.