Европейски дни на наследството 2018

September 14th, 20185:44 pm @

0


Европейски дни на наследството 2018

Какво:„Изкуството да споделяме“
Къде:София
Кога: 15 – 16 септември 2018

Европейските дни на наследството 2018 ще се отбележат в цяла България и по-специално в София. Тази година те ще се проведат на 15 и 16 септември под мотото „Изкуството да споделяме“ и ще са кулминацията на обявената от Европейския парламент и Съвета на ЕС Европейска година на културното наследство 2018.

Събитието се отбелязва в 50 европейски държави и дава възможност на гражданите на Европа да разберат по-добре това, което ги сближава и да честват заедно споделени ценности.

Идеята на инициативата е да бъдат споделяни общите ценности-материалното и нематериалното културно наследство.

Народният театър “Иван Вазов” ще отвори врати, но само за час, в събота от 11.00 до 12.00ч. Причината е, че текат усилени репетиции и подготовка за празника на София – 17 септември.

Президентството ще бъде отворено в неделя от 10.00 до 16.00 часа, а първите посетители ще имат привилегията да бъдат посрещнати от президента Румен Радев. Министърът на отбраната също ще бъде на пост за най-любопитните столичани, решили да посетят министерството.

В София събитието се организира за четвърта година организатори  от Френският институт,  Столичната община и Министерството на културата.
Facebook страница на Френския институт в България: https://www.facebook.com/InstitutFrancaisdeBulgarie/