Good to Earth - календара на Lavazza за 2019

Good to Earth - календара на Lavazza за 2019

Lavazza представи календара за 2019 г. – Good to Earth




Представянето на календара на Lavazza е традиция. През 2019 г. темата е Good for Earth направи своя дебют по традиция в Торино, Италия.

Календарът разказва историята за добрия пример на хора, решени да помогнат за опазването на планетата под формата на фотографии на фотожурналистката от National Geographic – Ейми Витале и шест арт инсталации в естествената околна среда.

Ейми Витале споделя позитивното изживяване от добрите новини за Земята, а в същото време от Армандо Теста разработват проект, в който природата е доминиращата сила. Всичко това, в партньорство с Програмата на ООН за околната среда води до създаването на шест уникални арт инсталации в защита на природата на четири континента.

От ледника Рон до горите на Тайланд през плантациите с кафе в Колумбия и Мароканската пустиня… Всичко заснето и запечатано по един вдъхновяващ и неповторим начин във фотографиите на Ейми Витале (Ami Vitale).

Поразителен портрет на две деца, сгушени сред най-високите върхове в швейцарските Алпи, които изглежда се крият от студа при топене на ледника Рон, под геотекстилно одеяло.

Голямо платно, инсталирано върху сал, плаващ в залива Гази, Кения. Мангровата гора и рибарчето, изобразени в колоритен кадър, сякаш са едно с водната фауна и горската зеленина.

В Колумбия, малката Мария Паула, върху тревата на осем хиляди квадратни метра зелена площ. С ръцете си предпазва малък храст кафе, символизиращ желанието да се грижи за собственото си бъдеще и за природата като цяло.

Отивайки в тайландската гора, горда жена, изобразена на лист плексиглас, чиито образ се слива с дърветата и зеленината наоколо.

Обиколката на света продължава с Белгия, където внушителна графика изобразява възстановяването на Генк, бивша индустриална и въгледобивна област, където благодарение на нов цикъл за устойчиво развитие се приветства връщането на пчелното население.

И накрая, в Мароко, две ръце, покриващи огромна пустинна площ, създадени с гребла и 36 тона чакъл, символизират апел за напояване на пустинята.

Това са шестте уникални арт инсталации, разположени сред горите, пустините, ледниците и градовете, включени в календара за 2019 – Lavazza Good to Earth. Фотографиите на Ейми Витале документират природните изкуства на Хула (Швейцария), Мантра (Кения), Сайп (Колумбия), Гомез (Тайланд), Мило (Белгия) и Герада (Мароко) или с други думи проектите за опазване на природната среда и планетата в партньорство с Програмата на ООН за околната среда (UNEP).

Носителката на шест награди World Press Photo, Ейми Витале, документира дивата природа и бракониери в Африка, разказа историята на конфликта между човека и околната среда и работи върху инициативи за спасяване на северния бял носорог и за повторното въвеждане на панда в естествената му среда.

Философията й „изживей историята“ я е отвела в над 100 държави, където живее в кални колиби и военни зони, както и прихваща маларията и се прикрива като панда, за да разкаже историята на техния таен живот (автор на бестселъра “Panda Love”).

„В Good to Earth природата е изкуство и вдъхновява поведение на респект към околната среда. Това става чрез оригинален микс от една история, разказана в поредица от фотографии на Ейми Витале и произведенията на световно известни градски художници, обединени с цел прераждане на околната среда „, обяснява Франческа Лаваца, куратор на календара Lavazza Good to Earth и член на Съвета на директорите на компанията. „Днес имаме огромна нужда от изкуство, което не е самоцел, а оставя следа, вдъхновява хората и събужда съвестта“.

Ейми Витале, фотограф на National Geographic magazine е шесткратна носителка на World Press Photos и известна в целия свят със способността си да описва и предава изненадващата красота на природата. „Колкото повече документирам хората и техните проблеми, осъзнавам, че отразявам природата и колкото повече документирам природата, осъзнавам, че фотографирам живота на хората“, коментира Ейми Витале.

Шестте природни арт инсталации са създадени от художници, използващи само техники, които нямат негативно въздействие върху ландшафта и екосистемата. Те са вдъхновени от шест проекта (шест страни), идентифицирани от Lavazza в партньорство с Програмата на ООН за околната среда на четири континента: от Колумбия до Швейцария и от Кения до Тайланд през Белгия и Мароко.

Амбициозното предизвикателство, заложено в календар Lavazza 2019 г., e да разговаря с младите хора, използвайки визуално иновативен език, да разбърква съвестта и да преобърне идеята, че „добрата новина не е новина“. Good to Earth установява художествен баланс между природа, изкуство и фотографски разказ“, заяви Микеле Мариани, Изпълнителен творчески директор на Армандо Теста.

Добрата новина е вдъхноваваща. Календарът Lavazza Good to Earth 2019 г., който е достъпен за онлайн сърфиране в lavazza.com, кани всички фотолюбители и членове на обществото да участват, за да продължат мисията Good to Earth. Целта е да се реализира виртуален фотографски архив на добрите инициативи, които уважават природата и са полезни за Земята. За да споделят своите истории, потребителите могат просто да публикуват снимка на Instagram с hashtag #goodtoearth до 31 януари 2019 г.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.