Андре Рийо ни поздравява с „Мила родино”

March 2nd, 20194:26 pm @

0


Андре Рийо ни поздравява с „Мила родино”

В навечерието на Националния ни празник – 3 март, Краля на валса – Андре Рийо, който ще има два концерта в София през юни, подготви и изпълни Химна на България. С него той поздравява своите български почитатели и всички българи. Записът пристига от студиото на маестрото в Маастрихт, където репетират музикантите от неговия оркестър „Йохан Щраус”. Многонационалният състав на хора успешно се справя с непознатия български език и думите на най-гордата българска песен.

Чуйте и вижте как Андре Рийо ни поздравява с „Мила родино”

Вижте възторга, с който един холандец свири нашия национален химн!

Сред музикантите на Андре Рийо вече 23 години е и българката Кремена Минева, която вероятно съветва маестрото кои мелодии са близки до сърцето ни.

Какъв ще бъде поздравът на холандския цигулар тази година към нас, ще видим на концертите му в зала „Арена Армеец” на 8 и 9 юни.

Известен на милиони по света като „Кралят на валса”, Андре е също и истински „Крал на романтиката”. Женен е от 40 години и живее със съпругата си Марджъри в исторически замък, построен през 1452 г. в родния му Маастрихт в Холандия. Имат двама сина и петима внуци.
Първият концерт на Андре Рийо в България бе на 16 юни 2018 г. в „Арена Армеец”