Движението помага да се справим с депресията

Движението помага да се справим с депресията
Движението проверено помага да се подредят мислите. Помага да не се поддадеш на депресията и да пребориш стреса на деня. Това е една от причините порода които харесвам бягането на дълги разстояние (повече от 5 км, повече от 40 мин) - това е време в което трябва да дишаш равномерно за да можеш да се движиш, време в което мисълта ти започне да тече спокойно като поток и отмива неприятните емоции.

Когато тялото ти замирише на пот, стигнеш и преминеш това, което си смятал за предел на силите си... тогава мисълта ти е в дишането, да дишаш правилно и да стъпваш в ритъм.

Физическата активност помага да се избегне депресията във всяка възраст


Това установиха учени от САЩ, Бразилия, Великобритания, Белгия, Швеция и Австралия. Те са анализирали резултатите от 49 изследвания в различни райони на планетата. Медици повече от 7 години следили здравословното състояние на близо 227 000 участници в добро психично здраве и констатирали, че хората с високо ниво на физическата активност са по-малко предразположени към депресия, независимо от пола, възрастта и местонахождението си.

Учените не са преустановили изследването си и ще се опитат да определят минималното количество изразходвана енергия, което е нужно за предотвратяване на депресия. Те се надяват, че резултатите от наблюденията им ще допринесат за популяризиране на здравословния начин на живот.

"Става въпрос за първия мета анализ, който сочи, че физическата активност е от полза, що се отнася до предотвратяването на риска от депресия", заяви Фелипе Барету Шух от университета Ла Сале в Бразилия.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.