Пълнолуние във Везни

Пълнолуние във Везни
Астрономическата пролет (равноденствие) в Северното полукълбо започва на 20 март в 23:58 ч.
Пълнолуние - 21 март 2019 в 04:43:59 ч.
Начало на новата астрологическа година

На 20-21-ви март имаме прекрасно подреждане, пълната луна във Везни се пада точно на равноденствие.
Пълнолунието във Везни е астрологичната причина за променливата дата на Великден. Да имаме слънчев феномен (равноденствие), който се слива с лунен (пълнолуние), е чудесно събитие.

moon diana ruseva

Равноденствието е Астрологичната Нова година и началото на зодиакалната година. Това е време на прераждане и подмладяване. Тъй като това е и пълнолуние във Везни, знак за баланс и хармония, това е велик ден за медитация за постигане на равновесие в живота ви. Везни са и знак за мир и красота, затова се опитайте да включите това в живота си. Астрологична прогноза за март от Гал Сасон

Природата се събужда и започва отново кръговрата.
В древни времена, равноденствието е било време на жертвоприношение, подновяване на данъка за живота. Опитайте се да направите нещо специално през този ден, нещо, което може да имитира равновесието между ден и нощ, мъжко и женско, действие и приемане, даване и получаване.

Това е време, което може да изчисти умовете ни от негативните влияния, да се отървем от негативни мисли, за да можем да виждаме ясно и най-накрая да спечелим нещо за себе си.
Това е време да съберем сили и да започнем промени към нов начин живот или ново начинание.

Как се определя кога е Великден?
Формулата за определяне датата на Великден в западната и източната църква е еднаква:
Страстната седмица е от понеделник до неделя след първото пролетно пълнолуние, а Великден е в неделния ден на Страстната седмица. Църковното пролетно равноденствие е на 21 март.
Разликата между католици и православни, която се наблюдава в датите на отбелязване на Великден е, че по отношение на Великден православните спазват допълнителното изискване Великден да не съвпада с еврейската Пасха. В случай на такова съвпадение католиците и протестантите отбелязват Великден, а православната църква го отлага с един лунен месец

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.