Мишел Пфайфър (Michelle Pfeiffer) е американска актриса, носителка на „Златен глобус“ и три пъти номинарана за награда „Оскар“. През 1999 г. е обявена за една от най-красивите жени в света от списание „People“
Родена е на 29 април 1958 г. в Санта Ана, Калифорния в скромно, многодетно семейство. Започва работа още на 14-годишна възраст. След като се увлича по театъра, постъпва в драматичния клас на гимназията във Фаунтън Вали. Участва в местен конкурс за хубавици и спечелва титлата „Мис Ориндж кънтри“. Следват скромни появи по телевизията.
Пътят на Мишел Пфайфър в киното стриктно се придържа към извивките на американската легенда за успеха. В края на 70-те тя спечелва общонационално прослушване за таланти, което ѝ осигурява „пеещата“ роля на Розовата лейди в „Брилянтин II“ (1982). Но бива забелязана от публиката и критиката едва в „Белязаният“ (1983), където играе годеница на героя на Ал Пачино.

Възрастта на щастието и Мишел Пфайфър


За остаряването с лекото, с усмивка и удоволствие


В един прекрасен ден напрежението изчезва. И разбираш, че можеш да изглеждаш великолепно на своята възраст. Не усещаш необходимостта да се стараеш да бъдеш млада. Гледам на годините си съвсем искрено - от позицията на моите 58 /а това са почти 60/ и мисля, че изглеждам чудесно.

Знаете ли, очакването да остарееш е много по-лошо от самото остаряване. Когато навърших 50, това истински ме освободи и някак разкрепости. Самата аз бях силно удивена от това. Защо? Защото това число престана да ме преследва!  Навърших 50 и нищо не се случи, не се състарих за една нощ и видях в огледалото същото, което и преди. Промени се това, че започнах повече да ценя живота и здравето – своето и на близките си. Накратко – най-сетне видях, че каната е наполовина пълна. Това бе огромно облекчение за мен.

Имам повече време за себе си и смятам доста да поработя. Радвам се, че продуцентите и до днес са готови да работят с мен. Сега, когато минах 50-те, престанах да се вълнувам по темата за възрастта и бръчките. В живота си днес имам много повече радост, отколкото по времето, когато бях на 30 и участвах в мащабни кинопроекти.

michelle-pfeiffer-1

Тайната на моята привлекателност – това е тайна, за която всички знаят, но никой не иска да говори, защото е скучно. Длъжен си да се грижиш добре за себе си. Длъжен си да внимаваш как се храниш, редовно да спортуваш, но без да прекаляваш. Това е тайната да останеш красива, въпреки възрастта.

И още – трябва да умееш да се наслаждаваш на живота. Да намериш хармония вътре в себе си. В живота ми е имало периоди, когато се измъчвах с въпроса коя съм аз. Днес животът за мен е съвършен и прост.

Настъпва онази възраст, когато разбираш, че животът не е вечен. Има хора, които са много болни, които умират. И се будиш с мисълта, че трябва да се радваш на всеки нов ден. Трябва да си благодарен за всичко, което имаш.

michelle-pfeiffer-2

Най-приятното в остаряването – не трябва винаги да изглеждаш безупречно. Можеш да се забавляваш и да живееш с лекота. Лично аз, сега мога да играя персонажи, които се боях да играя, когато бях млада. Днес мога да напусна зоната си на комфорт и да получа от живота толкова удоволствие, колкото ми е нужно.

 

 

Източник: theageofhappiness.com
Снимки: theplace2.ru, mediumhappy.com