Арнолд Шварценегер


Добре, признавам любим актьор е, заради ролята в Терминатор и заради култовата реплика Asta la vista baby от филма.

Арнолд Шварценегер.е роден на 30 юли 1947 г. в селището Тал, близо до Грац, Австрия.  Арни става звезда на няколко фронта.

Има какво да се научи от него. Той е бивш професионален културист, Мистър Вселена (1967) и седемкратен Мистър Олимпия.  Шварценегер е губернатор на щата Калифорния в периода 2003–2011 г.  Има четири деца от брака си с Мария Шрайвър и едно извънбрачно. Той остава предприемач, режисьор, инвеститор и спортист.

arnold 1

Ето и част от възгледите му за живота и култови реплики от негови роли в цитати.

"Какъв е смисълът да си на този свят, ако ще бъдеш като всички?"

"Трябва да запомните нещо. Всеки съжалява слабите, но завистта - нея човек трябва да си я завоюва."

"Марихуана... Това не е наркотик, това е растение."

"Силата не идва от побеждаването. Битките ви развиват силите ви. Когато преминете през трудности и решите да не се предавате, това е сила."

"Всичко, което знам, е че първата стъпка е да създадеш визия, защото когато видиш визията - красивата визия, това създава силата на желанието".

"Парите не те правят щастлив. Аз сега имам 50 млн. долара, но съм точно толкова щастлив, колкото когато имах 48 млн. долара."

"Мисля, че гей бракът трябва да бъде нещо, което се случва между мъж и жена."

"Положителното мислене може да бъде заразно. Да се обградиш с победители ти помага да се изградиш като победител."

"Спрете да хленчите."

"Също както в бодибилдинга, провалът е необходимо изживяване за растеж в живота ни, защото ако никога не сме изпитвали границите си, как бихме могли да знаем колко сме силни? Как ще израстнем някога?"

"Щях да отправя реч пред завършващите университета на Аризона този уикенд, но заради моя акцент... се притесних, че може да ме депортират."

"Няма никакви преки пътища. Всичко е повторения, повторения, повторения."

"Ако мога да го видя и да го повярвам, аз мога да го постигна."

"Нямах нищо против въвеждащите тренировки. Те ме научиха, че нещо, което изглежда невъзможно в началото, може да бъде постигнато."

"Когато имаш добре развито тяло и си уверен в себе си, виждаш как хората започват да ти освобождават пътя, да искат да са на твоята страна, да искат да правят неща за теб."

"Не е толкова важно какво извличаш от живота. Счупете огледалата! В нашето общество, което е толкова погълнато от себе си, започнете да гледате по-малко себе си и повече другите. Ще получите повече удовлетворение от това, че сте подобрили квартала си, градчето, щата, страната и близките си човешки същества, отколкото някога ще получите от мускулите си, от фигурата, от автомобила, къщата, кредитния ви рейтинг."

“Колкото по-добър ставаш, толкова по-малко обикаляш наоколо и се перчиш със своите мускули. Носиш обикновени фланелки, не винаги опитвайки да изтъкнеш какво имаш. Говориш по-малко за него. Това е като да имаш малко BMW - искаш да извадиш максималната скорост от тази кола, защото знаеш, че тя може да вдига само до 110. Но ако видиш други да карат ферари или ламборгини, те се движат само с 60 по магистралата. Защо? Защото знаят, че ако натиснат газта, могат да вдигнат 170. Същото е и в тренировките."

"Видях една жена, която носеше суитчър с надпис "Guess". Казах й: "Проблем с щитовидната жлеза?".

"Любовните истории са изградени върху особеностите на хората."

"Имам любовен интерес във всеки един от моите филми - оръжието ми!"

"Ако може да кърви, можем да го убием."

"Ще извлечеш повече, ако си умиротворител, отколкото воин."

"Млякото е за бебета. Като пораснеш, пиеш бира."

"Ще се върна!"

снинки: Reuters, цитати: Goodreads