Житейски правила  1. Светът около нас не е нито враждебен, нито добър.


Той е такъв, какъвто го възприемаме. Всички наши несполуки и проблеми са единствено в самите нас. И много често ги преувеличаваме.

  1. Поемете отговорността за живота си


Никой не ви е длъжник на този свят. Няма кой да се погрижи за вас, освен самите вие. Но, това не е повод да се отчуждавате от света, защото няма нищо по-вълнуващо от това да наблюдавате как вашите действия променят живота ви.

  1. Излезте от клетката


Клетката не е около нас, а в главите ни. Излезте от нея и погледнете на света с широко отворени очи – можете да достигнете до всичко, което искате. И това е само ваше желания. Единственото, което не трябва да правите е, да се отказвате след първия неуспех.

  1. Законът на синусоидите


В  живота винаги ще има пикове и спадове. Плюсовете и минусите зависят единствено от вашите възприятия спрямо дадено събитие. Законът на синусоидите е категоричен – след спад винаги следва подем.

  1. Да получиш всичко и то веднага, не е лесно - по обективни причини.


Фокусирайте се върху постепенно увеличаване на личните доходи – добрата цел ще удвои текущия доход.

  1. Това, което ви се случва днес е резултат от вашите предишни действия


Законът за причинно-следствената връзка никога не е бил отменят. Помислете какво трябва да направите днес, за да се обърне утре играта във ваша полза.

  1. Поставяйте си цели


Нямате ли цел, нямате и посока, следователно, няма и движение напред. Всеки ден отделяйте няколко минути, за да проследите с колко сте се придвижили днес напред.

  1. Вършете не само това, което ви харесва


Кои всъщност са успешни в този живот? Най-често хора, които се наемат да свършат и това, което е извън зоната им на комфорт.

 

Източник: Lifehack