Спрете да правите тези 10 неща

Спрете да правите тези 10 неща

Искате да сте щастливи? Спрете с тези 10 неща


Щастието в личния живот и на работа е въпрос на вътрешна хармония. Как да я постигнем в по-голяма степен?

Ще повишите коефициента си на радост от живота, ако спрете да правите следните 10 неща, твърди Джеф Хейдън за Inc.com, пише manager.bg и изброява следния списък:

1. Да обвинявате. Хората правят грешки. Близките ни най-често не са такива, каквито сме се надявали да бъдат. Разочароваме се. На работа колегите не отговарят на нашите очаквания. Доставчиците не спазват сроковете. Така че може често да виним околните за проблемите си. Поемането на отговорност е важно, но Вие се съсредоточете върху това как нещата да вървят по-добре, вместо да се фокусирате обвинявате някого постоянно. Ще ви се отрази много добре - от полза е за самите вас.

 2. Да впечатлявате. Никой не ви харесва заради дрехите, колата, вашите вещи или вашите постижения. Хората може да искат всички тези неща, които са ваши, но това не означава, че ви харесват. Хората ни харесват заради човека, който сме съвкупно, и в това се включват много лични качества и опит, комуникацията с тях, реакции в непредвидени ситуации, ценностите ни. И най-вече те ни харесват, когато ние харесваме и уважаваме самите себе си и не изпитваме видима нужда да се доказваме на някого.

3. Да се съмнявате. Когато ви е страх или сте несигурни, дръжте се здраво за това, което знаете. Увереността в себе си ще ви направи по-щастливи.

4. Не прекъсвайте другите докато говорят.  Прекъсването не е просто проява на грубост. Когато прекъсвате някого това, което наистина казвате е: "Аз не те слушам, така че не мога да разбера какво казваш. Слушам те, само за да мога да преценя какво аз искам да кажа". Директна рецепта е за нещастие, проблем на общуването, форма на самоизолация, и вреди на връзките ни с хората.

5. Спрете да се оплаквате. Това, че се оплаквате няма да реши проблемите ви, само ще ви лиши от енергия. Ако нещо не е наред, не губете време да се оплаквате. Вместо това вложете усилие да промените ситуацията към по-добре.

6. Спрете да контролирате. Може да покажете уважение и доверие към другите, като не се опитвате да ги контролирате постоянно. По този начин и вие ще сте по-спокойни и щастливи. Освен това пълният контрол на друг човек по принцип е невъзможен.

7. Спрете да критикувате. Да, вие може да сте по-образовани, по-опитни. Изкачили сте повече планини, убили сте повече дракони... А може би не сте... Така или иначе, всичко което сте постигнали не ви прави по-умни или по-добри, или по-мъдри. Всеки човек е различен и не можем да го критикуваме заради това. Хората в живота си се сблъскват с извънредни ситуации. Никой реално не знае с какво се бори другият.

8. Спрете да проповядвате. Колкото повече се издигате, толкова повече се увеличава шанса да мислите, че знаете всичко и да казвате на хората всичко, което смятате, че знаете.

9. Спрете да се измъчвате за миналото. Миналото е ценно. Учете се от грешките си. Учете се от грешките на другите. След това го напуснете. По.лесно е да се каже, отколкото да се направи? Това зависи от фокуса ви, но не е невъзможно.

10. Спрете да се страхувате. Ние всички се страхуваме от това, което може или не може да се случи, от това, което не можем да променим или това, което не сме в състояние да направим. Докато се страхувате, обаче, ще бездействате. И някой друг ще направи това, от което вие се страхувате, или ще ви се случи нещо друго, вместо да се сбъдват мечтите ви.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.