8 признака, че е време да си починете

8 признака, че е време да си починете
Работата често е стрес, с който се борим подсъзнателно през цялото време. Съществуват обаче физически признаци, които ви подсказват, че е време да си починете.

Главоболие Ако чувствате главоболие вашето тяло вероятно се опитва да ви подскаже, че е време за почивка. Преработването често води до умерени и дори остри болки в главата, врата и очите. Нещо повече – високите нива на стрес могат да предизвикат и мигрена.

Има една стара, но вечна истина – всички болести са от нерви!


Проблеми с храносмилането Когато мозъкът ви работи с всички сили в продължение на дълъг период от време, вашият храносмилателен тракт страда най-много. Реално, той изпада в определен вид шок. Най-често срещаните последици от това състояние са синдром на дразнимото черво, което е свързано с проблеми като ходене до тоалетна (запек или разстройство – от едната крайност до другата) и болки в различни области на стомаха.


Настивате често Стресът увеличава вашия пулс и кръвообращение. Това по-силно кръвно налягане може да предизвика проблеми с имунната система и съответно – да доведе до по-честата поява на настинки.

Промени в телесното тегло Силният стрес често води до бързото натрупване на килограми. То бива причинено от повишените нивата на кортизол, хормон, отговорен за консумацията на голямо количество храна през кратък интервал от време. Натрупването на въглехидрати във вашата диета може да доведе до наднормено тегло.

Болки в стомаха Стресът се отразява зле на храносмилателната система. Съответно – болките в стомаха и гаденето могат също да бъдат показват, че имате нужда от почивка.

Изтощение Ако ставате изключително трудно рано сутрин или винаги се борите да не заспите на работното място (или където и да е другаде), то не забравяйте, че постоянната умора е признак на прекомерното натоварване.

Болки в гърдите Причинената от стрес болка в гърдите има предимно неврологичен характер. Ако изпитвате дискомфорт в тази област, пробвайте да се отпуснете. И все пак - не забравяйте, че стресът действително може да доведе до сърдечна недостатъчност, така че най-добре е да се консултирате с лекар, ако изпитвате съмнения относно проблеми със сърцето.

Намалено сексуално желание Мозъкът престава да произвежда достатъчно химикали, отговорни за сексуалното желание – до такава степен, че да изгуби желание за правене на любов.Ако вашият партньор има подобни проблеми, не забравяйте, че една добра почивка със сигурност ще оправи нещата.

 

Как да се справим с умората на деня 


Източник: BrightSide

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.