Луиз Хей

Луиз Хей

Louise Hay (8.11.1926 – 30.08.2017)


Louise Hay 1

Луиз Хей е едно от най-популярните имена в областта на литературата за самопомощ. Автор е на световни бестселъри на тема силата на позитивното мислене и волята като начин за положителна промяна на живота - "Силата е в теб", "Излекувай живота си" и "Направете живота си изключителен".
Съдбата й е изключително драматична и изпълнена с тежки житейски моменти.

Книгите й са променили съдбите на хора от целия свят с помощта на вярата и позитивното мислене.

"Измъчва ли ви често чувството, че сте сбъркали или не сте направили нещо както трябва? Ако е така, то не помагате на себе си. При чувство за вина „Ние наказваме себе си, а около нас няма никой , който да се изкаже в наша защита. Време е да простим на себе си и да се освободим.“
Louise Hay 2Ето и няколко мотивиращи цитата от Луиз Хей.

"Сърцето е центърът на нашата сила. Когато мислите извират от сърцето, когато умът и сърцето се слеят, ние си възвръщаме цялата сила."

"Колкото и отдавна да имате някакъв проблем, можете да започнете да променяте нещата в този момент. Защото когато променяте мисленето си, променя се вашият Живот."

"Пуснете миналото с любов, бъдете му благодарни, че ви е донесло това осъзнаване. Ако в главата ви е дошла негативна мисъл, просто й кажете "благодаря за участието и сбогом"."

"Да се ненавиждате - означава да ненавиждате мислите си. Не си струва да правите това. По-добре ги променете."

"Ако нямаме определени очаквания, няма как да се разочароваме. Но ако обичаме себе си и знаем, че ни чака само добро, няма значение какво ще се случи, защото то ще бъде добро."

"Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в Живота ти. Когато обичаш и приемаш себе си ви, всичко в Живота ти потръгва. Всеки ден поглеждай в огледалото и казвай на образа отсреща: "Аз НАИСТИНА те обичам! Теб! Точно теб!". С всеки ден ще става все по-лесно."

"Никога вече няма да имаме възможност да изживеем отново този ден, затова нека се насладим на всеки момент. Във всичко, което правим, има богатство и пълнота."

"Любовта е единственият отговор на всеки наш проблем и път към прошката."

"Твоето тяло знае как само да се излекува. Разчистете негативните боклуци. Обичайте тялото си. Давайте му питателна храна и напитки. Грижете се за него. Уважавайте го Създайте му атмосфера на добруване. Позволете му да се излекува."

"Спри да критикуваш. Критиката никога никого не променя. Откажи се от самокритиката. Приеми се такъв, какъвто си. Когато се критикуватш, твоите промени са негативни. Когато одобряваш действията и себе си – ти се променяш позитивно."

"Отнасяйте се към промените като почистване на дом. В началото едно, след това друго, и накрая гледаш - всичко блести."

"Молбата за помощ е проява на сила, а не на слабост. Много от нас са свикнали да разчитат само на себе си и за нищо да не търсят помощ. И все пак, опитайте се да го направите, вместо да се опитвате да се справите с всички проблеми със собствени сили и да се сърдите на себе си, че не успявате."

"Не чакайте момента, когато нещата ви ще са наред, ще отслабнете, ще намерите нова работа или ще започнете нова връзка. Започнете веднага и правете всичко, което зависи от самите вас."

"Всичко това което наричаме проблеми не е нищо по-различно, от предоставянето ви на нови възможности да се променяте и растете."

"Единственото, което ни пречи да получаваме хубави неща в Живота, е, че не вярваме, че ги заслужаваме. Някога в детството сме научили, че не заслужаваме, и сме го повярвали. Сега е време да пуснете това убеждение да си отиде от вас."

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.