Какъв човек стои срещу вас?

Какъв човек стои срещу вас?
Всеки ден срещаме много хора. С голямата част от хората се разминаваме. С  някои установяваме контакти. С много малко от тях поддържаме отношения. Малцина са онези, които допускаме в нашия вътрешен кръг. По принцип, приемаме хората добронамерено, гласуваме им доверие. Така и трябва да бъде. За съжаление обаче, понякога се натъкваме на много непочтени и лоши хора. Често те притежават редица качества, смесица от самореклама и бистър ум. Независимо, колко мили могат да ни изглеждат от самото начало, истинската им същност в един момент излиза на повърхността.

Важно е да можете да идентифицирате такива хора, защото те често се оказват ненадеждни приятели или партньори и могат да представляват заплаха за вас.

Спомням си дядо ми рядко казваше за някого „лош чиляк…“ за някой, който не си гледа градината и къщата, за някой, който не си гледа семейството или харчи и последните си пари в кръчмата. Днес, може да попаднем на токсични хора, на егоисти, на измамници, на такива, които може да минат през вас без да ги интересуват вашите чувства…. Затова е важно да разбираме какъв човек стои пред нас.

Лош човек ли стои срещу вас?


Редакторите на ABC Fact са събрали 12 признака, по които да познаете, че си имате работа с неприятен човек и е по-добре да стоите далеч от него.

1. Те ​​обичат да отричат реалността
Просто казано, такива хора отказват да приемат реалността. Те не възприемат реалността по същия начин като другите, а признаването на истината за тях е неестествено.

2. Те изопачават фактите
Изопачаването на фактите за ситуацията е характерно за тях. Използват този метод на манипулация, за да променят всичко по свой начин, без да се интересуват от щетата, която нанасят на хората около тях.

3. Те крият информация
Такива хора често използват лъжи или укриват информация, за да контролират ситуацията. Това е начинът им да компрометират репутацията на другите хора и използват това в своя полза.

4. Заблуждават другите
Те манипулират другите, изопачават фактите и ви карат да вярвате в обратното на реалността. Ако ситуацията вече е лоша, това само ще влоши още повече нещата.

5. Те не изпитват съжаление за това, което са направили
Лошите хора не изпитват никакво угризение, когато манипулират ситуацията в своя полза. Те са готови да унищожават и прегазват другите по пътя към целта си. Такива хора могат да страдат и от емоционално нестабилно личностно разстройство.

6. Те лъжат
Тези хора лъжат толкова много, че могат да представлява опасност за другите поради тяхната неспособност да кажат истината. Заблуждаващите лъжи за тях са игра, а колкото по-сложни са лъжите, толкова повече удоволствие получават, като мамят останалите.

7. Те отказват да поемат отговорност за своите действия
Злите хора рядко поемат отговорност за своите действия, тъй като това не е част от техните морални стандарти. Вместо това те обвиняват другите за грешките си, излагайки се на по-добра светлина и никога не се извиняват.

8. Те са манипулатори
Такива хора са истински майстори на манипулация. Трябва да разберете, че не сте от първостепенно значение за тях, а по-скоро пречка за тяхната цел.

9. Те са ненадеждни приятели
Както беше казано преди, тези хора не са запознати с понятията за истинско и лоялно приятелство. Такъв човек може да бъде ваш познат и се появява, само когато всичко е добро в живота ви. Но когато имате затруднения, той просто изчезва.

10. Те крадат вашето време
Ако забележите, че сте загубили много време с някои хора, може би те умишлено ви задържат. Нарцисите не харесват, когато някой се справя добре и прави нещо по-добро от тях. Кражбата на времето е един от начините, по които могат да ви провалят. Не им позволявайте да узнаят важни дати и събития в професионалния и личния ви живот. Те могат да намерят начини да се появят или да ви отклонят от близките.

11. Те ​​водят двоен живот
Не са напълно честни за своето минало. Има голяма вероятност да са се възползвали от някой друг по същия начин, по който го правят сега с вас. Да се ​​заблудят другите и да се кажат лъжи за живота им е обичайно за тях. Бъдете внимателни, кого присъедявате към вашия кръг от приятели.

12. Те търсят строг контрол
Тези хора са арогантни и тяхната арогантност е резултат от факта, че искат да контролират другите и това подхранва тяхната мегаломания. Това може да се види дори и по начина, по който говорят с вас с отстъпчив тон.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.