Как французойките успяват да са най-добрата версия на себе си във всяка възраст?
Французойките лесно ще ви накарат да си мислите, че са родени с перфектна кожа и елегантно естествени коси.
Няколко са характеристиките на красотата им, които позволяват веднага познаете французойката от пръв поглед. Сякаш още от люлката са достойни за Chanel №5.
Французойките държат на своите малки несъвършенства в красотата – за тях те са по-скоро белези на характер. Те нямат нужда да бъдат перфектни, за да бъдат красиви. Задоволяват се с това, което им е дала природата, и се опитват да го подобряват по естествен път.

Коко Шанел: "Едно момиче трябва да бъде две неща: стилна и невероятна!"
woman paris m


-        Винаги добавят капка небрежност в облеклото – стилът на парижанката е уникално съчетание от отделни елементи. Образът не трябва да бъде безупречен в повече. Коко Шанел казва така „Ако вас ви е поразила красотата на една жена, но не може да си спомните в какво е била облечена – значи е била облечена идеално“

-        - Гримът им е деликатен – блясъкът си френската жена дължи на своята характерна и отличителна индивидуалност. Как създават това впечатление, че се грижат за красотата си, без всъщност да полагат изключително старание? Независимо от възрастта и социалното си положение ценят първо своята естественост, защото притежават неповторима външност. Просто трябва да покажат своите достойнства в правилна светлина. За да подчертаят своята красота през деня може да сложат спирала, малко руж и неярко червило. „Тежлата артилерия“ като плътен фон дьо тен, ярък грим и червило може да си позволи при вечерен грим, през деня е проява на лош вкус.

-        Хубава прическа – една парижанка по-скоро ще си купи евтина дреха, отколкото да се откаже от своето главно украшение – косата си. Стойността на вещите не е толкова важна, ако се вписват в единен стил и подчертават предимствата на фигурата, но лошата прическа и зле боядисаната коса се виждат отдалече. Не е случайно, че прически като каре, паж, гарсон, боб – не губят своята популярност  и идват от Париж. Прическата не е просто подстригване, а разкрива образа и характера на жената. И тук се появява изкуството на фризьора, защото тази прическа не иска и сложно поддържане.

-        Аксесоарите стилни и лаконични – шал, ръкавици, няколко бижута – ето тези елементи правят стила на французойките. Гардеробът може да се състои от няколко базови вещи в лаконични цветове. Аксесоарите създават уникални комбинации от основни елементи като бяла риза, малка черна рокля, тъмносиньо сако… красив шал, изящна шапка … преобразяват външността в миг.

-        Бельото – никаква компромиси с него. комфорт, естествени форми, коприна и дантела. Бельото не е само красиво допълнение към образа, а основа.

-        Винаги добавят капка небрежност в облеклото – стилът на парижанката е уникално съчетание от отделни елементи. Образът не трябва да бъде безупречен в повече. Коко Шанел казва така „Ако вас ви е поразила красотата на една жена, но не може да си спомните в какво е била облечена – значи е била облечена идеално“
- Предпочитат удобни и изящни обувки – токчета и платформи с височината на айфеловата кула не са за изящните дъщери на Париж. Дори вечерта да я очаква среща преди това трябва да работи цял ден. А французойките, независимо от любовта си към женствения стил, повече обичат себе си. Затова и не мъчат краката си с неудобни обувки. Избират комфортни обувки, които ще станат незаменими във всекидневието и ще подчертават стила им.

- Косата никога не е безупречна и прилежно изсушена. Не излизат с мокра коса и обикновено я сушат вечер – оставят я на топлия въздух през лятото или с помощта на мека хавлия през зимата.

- Французойките не обичат перфектните сресани и изписани вежди. Винаги ги оставят несъвършени – казват, че “дяволът е в детайлите”.

- Червилото сякаш е нанесено с пръсти и набързо. Но всяка французойка познава отлично силата на червеното червило – все пак, те са със славата на фатални жени.

- Те казват, че красотата им е епидермална. Хидратацията от глава до пети е мантрата за красота, която се предава от поколение на поколение. Едва тогава обръщат внимание на несъвършенствата като пъпчици, торбички под очите, зачервявания около носа - прикриват ги с коректор или ВВ крем.

- За французойките тайната на красотата е в ръцете, затова те се грижат старателно за тях – както за кожата, така и за ноктите. Не случайно името на популярния маникюр е такова- френски. Ако поводът не налага друго, цветът на маникюра им е неутрален или семпъл.

- Парфюм – французойките казват „Открий парфюма си преди да навършиш 30. И го носи през следващите 30 години.“

- Руж – докосват с лека руменина скулите, сякаш туко-що са се изчервили

- Фон дьо тен – за французойките той е безсмислен - грижата за кожата е по-важна от грима. Ако все пак се налага да го ползват, го маскират с хидратиращия им крем за лице. Така запазват толкова важната за тях натурална визия.

Като говорим за французойките  - не може без образа на Жана Д'Арк  (Joan of Arc)

photos - Paris - личен архив
По идея на статия на adme.ru Француженки рассказали об 11 главных вещах, на которые они обращают внимание при создании своего образа