Ден на бащата 2019

Ден на бащата 2019
Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, така както на Деня на майката се чества майчинството. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. Денят на бащата се празнува в различните страни по различен начин и на различни дати.

В България  празнуваме Деня на бащата на 26 декември. На църковния празник – Събор на Пресвета Богородица – денят след Рождество Христово, се чества паметта на Свети Йосиф, на цар Давид и на Яков.В

Русия се празнува на 23 февруари – Ден на защитника на отечеството.
В Германия - на Свети Дух.

В много страни се отбелязва в третата неделя на юни. Това дава своето отражение и у нас през юни се организират събития посветени на темата на Бащата и родителството.На 15 юни 2019 г. от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и многобройни атракции Националния военноисторически музей (НВИМ) ще проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето. За осма поредна година в началото на лятната ваканция децата и техните родители ще могат да се забавляват в музея, който ще се превърне в арена на увлекателни игри, детски смях, подаръци и веселие.

За осма поредна в този ден (15 юни) приятни изненади и занимания е подготвил Националният военноисторически музей (НВИМ). Там от 2012 г. през се отбелязва Денят на бащата.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.